-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Vilniečius trečiadienį stebino žemai virš sostinės skrendantys NATO naikintuvai (nuotraukos)

Trečiadienio pavakare vilniečius stebino virš sostinės žemai praskridę du NATO naikintuvai. Krašto apsaugos ministerijos atstovai teigia, kad tai buvo techninio pobūdžio skrydis.
Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04
Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04 / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 NATO
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04

Trečiadienio popietę galvą į dangų pakėlę vilniečiai galėjo pastebėti du žemėjančius karinius orlaivius. Naikintuvai praskrido virš Antakalnio mikrorajono ir pasuko sostinės oro uosto link.

Krašto apsaugos ministerijos atstovai teigia, kad du Vokietijos naikintuvai Phantom F4 atliko techninio pobūdžio skrydį. Šią savaitę NATO greitojo reagavimo Oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantys Vokietijos kariai pakeitė naikintuvus, su kuriais patruliuojama virš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Du mėnesius misijos užduotis vykdę naikintuvai Eurofighter išskrido atgal į Vokietiją, o juos pakeitė Phantom F4.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Naikintuvai virš Vilniaus. 2009.11.04

Pasikeitė ne tik lėktuvai, kuriais vykdoma Oro policijos misija, bet ir jų pilotai. Jie trečiadienį ir atliko įprastinį skrydį, per kurį turėjo susipažinti su patruliuojamomis teritorijomis ir atsarginiais oro uostais, kuriuose gali tekti nusileisti. Per tokius skrydžius atsarginiuose oro uostuose paprastai imituojamas ir naikintuvų nusileidimas.

Vokietijos karinių oro pajėgų junginys NATO greitojo reagavimo Oro policijos misiją perėmė iš Čekijos kariškių rugpjūčio 31 d. Naikintuvus Eurofighter Vokietijos kariškiai misijoje už jų gimtosios šalies ribų panaudojo pirmą kartą.

Vokiečių pilotai Oro policijos misiją virš Baltijos šalių atlieka jau trečią kartą. Pirmą kartą vokiečiai šioje misijoje dalyvavo 2005 metų liepos-rugsėjo mėnesiais, vėliau – 2008 metų liepą–rugsėjį.

Lietuvai, Latvijai ir Estijai neturint savo kovinių naikintuvų, nuo pat pirmos narystės NATO dienos (2004 m. kovo 29 d.) Baltijos šalių oro erdvę, pagal NATO standartus, pradėjo saugoti kitų Aljanso šalių naikintuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius