Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Vilnietė atliko eksperimentą: kaip per mėnesį po COVID-19 skiepo pasikeitė antikūnų skaičius?

Vakcina nuo koronaviruso paskiepyta Vilniuje gyvenanti Algė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) nusprendė patikrinti, kaip bėgant laikui keitėsi jos kraujyje esančių antikūnų kiekis. Tyrimai parodė, kad du vakcinos dūriai sukūrė imunitetą, o antikūnų skaičius per mėnesį sumažėjo nesmarkiai. Gydytojas infektologas, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras Arvydas Ambrozaitis 15min teigė, kad į antikūnų sumažėjimą dėmesio kreipti nereikia – svarbiausia, jog jų skaičius nenukristų mažiau nustatytos ribos, kas reikštų, kad imuniteto nėra.
Antikūnų testas
Antikūnų testas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vilnietė Algė 15min pasakojo, kad prieš kelerius metus dėl chemoterapijai nepasidavusios limfomos jai buvo atlikta autologinė eriferinio kraujo kamieninių ląstelių transplantacija (transplantuotos jos pačios ląstelės).

Tad ji pateko tarp pirmųjų, kurie buvo skiepijami vakcina nuo COVID-19.

„Kai paskambino iš Santaros klinikų ir paklausė, ar sutinku, abejonių neturėjau nė lašo – staigiu atsakymu TAIP nustebinau ir skambinančią klinikų atstovę“, – pasakojo moteris.

Pirmąją vakcinos dozę ji gavo sausio 14 dieną, antrąją – vasario 4ąją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pfizer“ vakcina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pfizer“ vakcina

„Po pirmosios dozės iš viso nejaučiau jokio šalutinio poveikio, tik skaudėjo šiek tiek ranką, po antrosios jutau šiokį tokį nuovargį, bet ir tiek. Skiepijo mane „Pfizer-BioNTech“ vakcina“, – pasakojo Algė.

Anot moters, praėjus savaitei po antrosios dozės, Santaros klinikose jai buvo paimtas kraujas kiekybiniam antikūnų tyrimui.

Atsakymo teko laukti ilgokai, tačiau jis nenuvylė:

„Kiekybinis IgG klasės antikūnų prieš SARS-CoV-2 S (spyglio) baltymo S1 domeną tyrimas (teigiamas, kai daugiau nei 50 AU/mL). Jūsų rezultatas 2021-02-12: 12 896,0.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius