Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 18

Vilnietė: kada bus galima žinoti, ar vaikas eis į darželį?

Tinklalapiui LRT.lt rašiusi vilnietė piktinasi iš sostinės savivaldybės gautu laišku, kuriame informuojama apie galimus pokyčius vaiko priėmimo į darželį sistemos lentelėje. „Kada liausis keistis ta bendroji eilė ir bus galima žinoti, kad vaikas gaus vietą darželyje?“ – teiraujasi moteris. Savivaldybės atstovai atkerta, kad tvarka nesikeičia, tik atsižvelgiama į pirmenybę suteikiančias aplinkybes. Visgi į darželius sostinėje šiemet tikriausiai nepėdins dar pusė tūkstančio mažamečių.
Naujos grupės vaikų darželyje „Mažasis Trinapolis“
Vaikų darželis / Vilniaus sav. nuotr.

„Prašymą patekti į darželį rašiau vos gimus dukrai – 2011-ųjų vasarį. Žinojau, kad mano vaikas yra vienas pirmųjų patekti į darželį norimu laiku, nes prašymas pagal senąją tvarką buvo parašytas laiku. Taip buvo iki kol savivaldybė neįdiegė naujos sistemos, kurioje nuolatos matau savo vaiko vietos eilėje pokyčius“, – situaciją išdėstė vilnietė.

Moteris teigia, kad jos vaikas buvo pirmas eilėje gauti vietą darželyje, tačiau 2012-ųjų gruodį, kai tėvai pradėjo registruoti prašymus internetu, jos vaikas eilėje nukrito į 21 vietą, o vėliau pakilo į 17.

„Penktadienį buvau informuota, kad vėl gali keistis vieta bendroje eilėje. Kada sustos ta „gyva eilė“ ir tėvai bus informuoti, ar jų vaikas patenka į kokį nors darželį? Norėjau, kad mano vaikas į darželį patektų šių metų vasarį, tačiau man buvo pasakyta, kad jei vaikas ir pateks į darželį, tai nuo rugsėjo. Gavus laišką iš savivaldybės, kyla naujų klausimų, kada liausis keistis ta bendroji eilė ir bus galima žinoti, ar vaikas gaus vietą darželyje?“ – teiraujasi vilnietė.

Išgirdęs būgštavimus Džeraldas Dagys, savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas, ramina, kad tvarka nėra pasikeitusi ir ji numato, kad prašymai sudarant eilę į darželius rikiuojami remiantis pirmenybę suteikiančiomis aplinkybėmis bei prašymo pateikimo data.

„Iki šiol tėvams vieta eilėje buvo rodoma tik atsižvelgiant į prašymo pateikimo datą, todėl, siekiant patobulinti sistemą ir baigus jos derinimo darbus, sutikrinus su valstybiniais registrais bei peržiūrėjus visus anksčiau pateiktų prašymu perkeltus duomenis, dabar rodoma vaiko vieta eilėje yra suformuota ir atsižvelgiant į pirmenybę suteikiančias aplinkybes (pvz., vaikas yra iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų arba vaiko brolis ir sesuo lanko tą patį darželį ir t.t.). Apie šį atvaizdavimo sistemoje pokytį buvo informuota, ir tam pritarė bendra tėvų ir savivaldybės darbo grupė“, –tikina Dž. Dagys.

Vedėjas priduria, kad vieta eilėje, kurią mato tėvai, nereiškia, kad vaikas galės ar negalės lankyti pasirinkto darželio – tai esą orientacinis dydis. Tėvai galės rinktis iki 5 darželių, todėl realiai vienas vaikas yra penkiose skirtingose eilėse. „Tačiau birželio mėnesį, kai sistema skirstys vaikus į naujai suformuotas grupes, vaikui patekus į darželį, iš kitų eilių jis bus išbraukiamas“, – priduria Dž. Dagys.

Numatoma, kad šiemet vietų darželiuose gali trūkti apie 1500 vaikų, tačiau, įsteigus kelias naujas grupes ir steigiant mišrias grupes, laikinai į grupes priimant 3 vaikais daugiau, šiemet vietų deficitas sostinėje, Švietimo departamento prognozėmis, sumažės apie 70 proc. Visgi, Vilniaus savivaldybės skaičiavimais, šiemet vietų darželiuose gali trūkti apie 500 vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius