Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 14

Vilnietė pasipiktino uždaru vakarėliu Bernardinų sode – taip išties negalima

Šiltą penktadienio popietę vilnietė Laura Pačtauskaitė nutarė praleisti mėgstamame Bernardinų sode. Tačiau pasukusi į savo mėgstamą ramiausią parko vietelę už vasaros skaityklos, kur įkurtas žolynų daržas su fontanėliu, ji nustebo: teritorija buvo atskirta tvorele, o už jos vyko vestuvių vakarėlis. Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas nurodė, kad Vilniaus parkai yra skirti visiems ir užsitverti jų šventėms negalima.
Vestuvės Bernardinų sode
Vestuvės Bernardinų sode / 15min skaitytojo nuotr.

Pamačiusi privatų uždarą vakarėlį viešame parke Visuomeninės želdynų apsaugos komisijos prie savivaldybes narė. Laura Pačtauskaitė susidomėjo, nuo kada galima gražiausią parko dalį uždaryti lankytojams dėl privataus vakarėlio ir kiek tai kainuoja bei kas iš to pelnosi.

„Negerai, kad vieša, graži, tyli, skirta poilsiui nuo miesto triukšmo vieta artėjant savaitgaliui vasarą atitveriama. Tiesa, ne aklinai, bet per kolonėles skamba garsi muzika, kuri, beje, gožia savivaldybės projekto su faunos garsais sumanymą. Anksčiau čia užsukdavo fotografuotis švenčių progomis, bet kad nuomotųsi, matau pirmąkart. Gerai, kad neilgai truko, bet viena mergina buvo priėjusi ir gan įsakmiai paprašė išeiti. Ot ir nėjau – vieta taigi viešam poilsiui skirta“, – į 15min kreipėsi L.Pačtauskaitė.

15min skaitytojo nuotr./Vestuvės Bernardinų sode
15min skaitytojo nuotr./Vestuvės Bernardinų sode

Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas nurodė, kad išties vilnietė fiksavo pažeidimą.

„Jeigu yra užsitvėrę, tai tikrai nelegaliai. Būna, kad žmonės pasiderina parke šventes, tai leidžiama, tačiau užsitverti teritorijos negalima. Jei šventė dar nepasibaigusi, bus liepta jiems tvoreles nusiimti ir atverti teritoriją lankytojams. Taip daryti negalima“, – sakė jis.

Pagal taisykles, Bernardinų sode draudžiama organizuoti sporto renginius ir renginius, kurių metu prekiaujama alkoholiniais gėrimais.

Atsižvelgiant į teritorijos unikalumą, Bernardinų sode turėtų būti organizuojami miesto ar valstybinės reikšmės renginiai, tradicinės šventės, nacionalinę ir tradicinę kultūrą puoselėjantys renginiai („Skamba, skamba kankliai“, „Sostinės dienos“, „Kalėdos sostinėje“ ir panašiai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius