-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 22

Vilnietis aplinkosaugininką apkaltino mėtant nuorūkas, šis teisinasi net nerūkąs

Vilniaus Pilaitėje gyvenantis vyras prieš kelias dienas kreipėsi į aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, prašydamas ištirti vieno iš jo pavaldinių naudojimąsi tarnybiniu automobiliu. Taip pat vilnietį papiktino neva šio automobilio vairuotojo per langą išmesta nuorūka. Tačiau pastarąjį dalyką nurodytą automobilį vairuojantis aplinkosaugininkas neigia ir ginasi net nerūkantis.
Pilaitiškio užfiksuotas Vilniaus RAAD priklausantis automobilis
Pilaitiškio užfiksuotas Vilniaus RAAD priklausantis automobilis / 15min skaitytojo nuotr.

Anot pilaitiškio (vardas ir pavardė redakcijai žinomi, bet jo paties prašymu nebus atskleisti), vaikštinėdamas su mažamete dukra jis prieš kurį laiką pastebėjo, kaip žaliu „VW Tiguan“ automobiliu važiavęs vyras išmetė per atvirą langą cigaretės nuorūką.

„Kadangi netoli pavažiavęs jis sustojo, mes su dukra pabandėme pasivyti vairuotoją, bet nespėjome. Dabar nuolat bevaikščiodami lauke, vakarais matome šį automobilį pastatytą I.Simonaitytės g. rajone. Labai norėjome pasikalbėti su automobilio vairuotoju, bet kol kas nesėkmingai. Pro automobilio langus pastebėjome aplanką su Aplinkos ministerijos logotipu. Internete suvedus valstybinius numerius mums davė nuorodą, kad automobilis priklauso Aplinkos ministerijai“, – teigė Pilaitės gyventojas skunde aplinkos ministrui ir 15min.

Pilaitiškis pasipiktino keliais dalykais: „Mes labai suglumę ir nusivylę, kad Aplinkos ministerijos darbuotojas gali taip neatsakingai elgtis, pro automobilio langus mėtyti nuorūkas.“ Taip pat jis svarsto, ar darbuotojas gali tarnybiniu automobiliu naudotis asmeniniais reikalais, tarkim, važiuoti iš darbo į namus ar iš namų į darbą.

Šis automobilis priklauso Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (Vilniaus RAAD) Vilniaus miesto agentūrai, o juo važinėja šios agentūros vedėjo pavaduotojas ir laikinasis vedėjas Vytautas Račkauskas. Jis yra būdraujantis pareigūnas.

15min skaitytojo nuotr./Pilaitiškio užfiksuotas Vilniaus RAAD priklausantis automobilis
15min skaitytojo nuotr./Pilaitiškio užfiksuotas Vilniaus RAAD priklausantis automobilis

„Pagal aplinkos ministro 2014-10-10 įsakymu Nr. D1-835 patvirtintą Laiko, kada aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnas turi būti pasirengęs vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, nustatymo, pranešimų, susijusių su aplinkos apsaugos įstatymų pažeidimais, priėmimo, perdavimo ir reagavimo į juos tvarkos aprašo 15, 23 punktus, būdraujantis pareigūnas, gavęs pranešimą apie galimą aplinkosauginį pažeidimą, privalo ne vėliau kaip per 30 min. pradėti vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę. Siekiant užtikrinti šių teisės normų įgyvendinimą, būdraujantiems pareigūnams numatyta galimybė tarnybinį automobilį laikyti gyvenamosios vietos adresu“, – kodėl šis automobilis yra naudojamas po darbo, patikslino Aplinkos ministerija.

Vis dėlto informacija apie mėtomas nuorūkas nustebino ir patį V.Račkauską, jis tikina nerūkantis. „Dėl informacijos apie nuorūkų mėtymą iš jam priskirto tarnybinio automobilio, V.Račkauskas paaiškino, kad nuorūkų nemėto, jis teigė, jog apskritai nėra rūkantis žmogus“, – rašoma Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjos Brigitos Stankevičiūtės pateiktame komentare.

Vis dėlto problemų dėl šio automobilio jau yra kilę. Anot Aplinkos ministerijos, „dėl V.Račkauskui priskirto tarnybinio automobilio naudojimo Vilniaus RAAD jau atliekami tarnybiniai tyrimai (pagal Aplinkos ministerijos 2017 05 16 rašte bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos 2017 04 27 rašte nurodytą informaciją)“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius