-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 23

Vilnietis pagalbos nesulaukė: tarnybos per dieną nesugebėjo pašalinti ant elektros laidų užvirtusio medžio

Vilniaus Jeruzalės rajone greta gyvenamojo namo ant elektros laidų užvirto greičiausiai gūsingo vėjo nulaužtas medis. Nors dar sekmadienio rytą dėl to buvo kreiptasi į atsakingas tarnybas, jos medžio iki vakaro taip ir nepašalino. Į tarnybas kreipęsis vilnietis sakė išgirdęs, kad viskas bus sutvarkyta pirmadienį. „Jeigu šiandien nukristų ant ko nors, tai tik rytoj ir atvažiuotų nukelti?“, – piktinosi jis.
Vilniuje ant elektros laidų užvirto medis
Vilniuje ant elektros laidų užvirto medis / 15min skaitytojo nuotr.

Sekmadienio vakarą į 15min kreipėsi Jeruzalės gyventojas Igoris, kuris pasakojo ryte pastebėjęs Lobio gatvėje ant elektros laidų užvirtusį medį.

Jis teigė iš karto paskambinęs pagalbos numeriu 112, atsakingoms tarnyboms, tačiau iki vakaro situacija nebuvo išspręsta.

Apjuosė juosta

Igorio teigimu, pirmiausia į vietą atvyko gaisrininkai. „Gaisrinė atvažiavusi pasikasė galvą ir viskas, kaip supratau. Nes aš pamačiau, kad jie atvažiavo, padėkojau, jog jie taip greitai, per pusę valandos atvažiavo ir išvažiavau savo reikalais“, – pasakojo jis.

Apie 17 valandą sugrįžęs namo Igoris nusprendė pažiūrėti, ar medis pašalintas.

15min skaitytojo nuotr./Vilniuje ant elektros laidų užvirto medis
15min skaitytojo nuotr./Vilniuje ant elektros laidų užvirto medis

„Atvažiuoju, uždėta „Stop“ juosta. Realiai problema neišspręsta. Čia šalia yra toks parkelis. Žmonės vaikšto ir šunis vedžioja, žmonės su mašinomis važinėja – čia gyvenamasis „gyvas“ rajonas, daug žmonių“, – piktinosi vyras.

Igoris skambino į bendrovę Vilniaus apšvietimas. Ten jį nukreipė į Vilniaus miesto savivaldybės įmonę „Grinda“.

„Vieni kitiems duoda pasiskambinti, o realiai išspręsti problemos negali. Jeigu šitas rajonas būtų kokios nors Turniškės, kur ten mūsų ponai didieji gyvena, taigi ten per dešimt minučių viskas būtų išspręsta“, – įsitikinęs jis.

Vieni kitiems duoda pasiskambinti, o realiai išspręsti problemos negali. Jeigu šitas rajonas būtų kokios nors Turniškės, kur ten mūsų ponai didieji gyvena, taigi ten per dešimt minučių viskas būtų išspręsta.

„Per tiek laiko – nuo devynių ryto iki penkių vakaro, aš manau, net ir mažas miestas rastų lėšų ir galimybių sutvarkyti tai. Kai nukrito Kauno gatvėje stulpas ant žmogaus, taigi ten per valandą tą stulpą patraukė. Visi iš karto sujudo, nes didžiulė nelaimė. Čia nelaimė dar neįvyko didelė, bet spręsti niekas nenori“, – kritikavo Igoris.

„Laikys, atrodo“

Įmonės Vilniaus apšvietimas atstovė, atsiliepusi avarinės dispečerinės tarnybos telefono numeriu, patvirtino, kad yra gautas pranešimas dėl Lobio gatvėje ant elektros tinklų užvirtusio medžio.

„Buvo mūsų brigada ir mes perdavėme UAB „Grinda“. O „Grinda“ turbūt perduos „Stebulei“, – sakė ji.

Paklausta, ar situacija nėra pavojinga, bendrovės Vilniaus apšvietimas darbuotoja atsakė, kad nuvykę brigados atstovai įvertino, jog „laikys, atrodo“.

Ji minėjo, kad teritorija buvo aptverta, o vakare įmonės atstovai dar kartą turėtų nuvykti į vietą ir patikrinti.

Bendrovės „Grinda“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius teigė, kad 14 valandą viską sutvarkyti perduota įmonei „Stebulei“, kuri Vilniuje yra atsakinga už pavojingų medžių šalinimą.

Su įmonės „Stebulė“ atstovais susisiekti nepavyko. Internete skelbiamais bendrovės telefono numeriais niekas neatsiliepė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius