-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Vilnietiškas „modernumas“: eismą ribojantys stulpeliai Gedimino prospekte be žmogaus rankos neveikia

Jau daugybę metų Vilniaus Gedimino prospekto dalyje nuo Katedros aikštės iki Vilniaus gatvės eismą riboja specialūs stulpeliai, kylantys iš grindinio. Juos įrengiant kalbėta, koks tai modernus sprendimas. Tačiau dabar šis „modernumas“ neretam vilniečiui kelia šypseną, kadangi modernieji stulpeliai be darbuotojų rankos nei pakyla, nei nusileidžia. Dar kitaip atrodo ribojimui skirti įrenginiai iš šalutinių gatvių į prospektą – juos kaskart reikia susukti rankomis.
Stulpeliai Gedimino prospekte ir darbuotojai prie jų
Stulpeliai Gedimino prospekte ir darbuotojai prie jų / 15min skaitytojo Artūro nuotr.

Kelia ir juoką, ir nepasitenkinimą

„Apie niekam nereikalingų darbų vykdymą išmaniajame Vilniaus mieste“, – taip apibūdino nuolat stebimą procesą vilnietis Artūras.

Jis sako, kad vaizdas, kai kiekvieną vakarą atvažiuoja net dviejų savivaldybės įmonių darbuotojai, kelia ir šypseną, ir graudulį. Nes esą jis niekaip nesiderina su Vilniaus kaip modernaus, išmanaus miesto kuriamu įvaizdžiu.

„Kiekvieną vakarą atvažiuoja JUDU atstovas įjungti pakeliamų užtvarų ties įvažiavimu į Gedimino prospektą, prie arkikatedros.

Kiekvieną vakarą atvažiuoja „Grindos“ darbuotojai, kad prisuktų stulpelius ties kitais įvažiavimais į Gedimino prospektą, iš šalutinių gatvių. Visi turi darbų, bet gyventojai už tai susimoka“, – ironizavo vilnietis.

Išties šie stulpeliai, kurie nuo 19 val. iki 4 val. darbo dienomis ir visą parą savaitgaliais bei per šventes, draudžia automobilių eismą Gedimino prospekte, reikalauja rankų darbo. Tiesa, vieni daugiau, kiti mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius