Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 11 /12:59

Vilnių pasiekė pirmieji nauji troleibusai: kiek jų bus ir kada pamatysime gatvėse

15min skaitytojai pastebėjo, kad pirmi nauji troleibusai jau pasiekė Vilnių. Kol kas jie dar ant vilkikų ir stovi viešojo transporto parke, tačiau žadama, kad dar vasarą išriedės ir į sostinės gatves.

„Pirmi troleibusai pastebėti 2-ame troleibusų parke“, – 15min informavo skaitytojas, pridėdamas ir tai liudijančią nuotrauką.

Išties – pirmieji troleibusai jau Vilniuje. Nuotraukoje jie dar tebestovi ant vilkikų platformų.

Kad troleibusai jau Vilniuje, patvirtina ir „Vilniaus viešasis transportas“.

Įmonės išplatintame pranešime teigiama, kad pirmieji „Škoda 32 Tr“ troleibusai – jau Vilniuje. Kas savaitę sostinę pasiekti turėtų 4-5 nauji troleibusai. Planuojama, kad pirmieji 20 naujų troleibusų keleivius pradės vežti rugpjūtį.

„Naujųjų troleibusų atvykimas į Vilnių – tai viešojo transporto atsinaujinimo pradžia, kuri, tikimės, atkreips vilniečių dėmesį į šią ekologišką transporto priemonę ir paskatins dažniau ją pasirinkti. Mūsų tikslas – iki 2026 metų pabaigos visiškai atnaujinti troleibusų parką“, – pranešime cituojamas „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Ignas Degutis.

20 naujų transporto priemonių Vilniuje, sumontavus keleivių informavimo ir saugos sistemas, atlikus privalomas registracijas ir bandomuosius važiavimus, bus paruoštos eksploatacijai. Dar 20 transporto priemonių šiuo metu yra gamybos procese.

Pagal bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Škoda Electric“ dar 2023 m. pasirašytą sutartį iš viso bus pagamintas 91 troleibusas. Bendra sutarties vertė siekia daugiau nei 52 mln. Eur.

Naujieji „Škoda 32Tr“ modelio troleibusai bus žemagrindžiai, 12 m ilgio bei riedantys autonomine eiga, be kontaktinio tinklo galintys nuvažiuoti iki 20 km. Troleibusuose bus įdiegta saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, įspėjantys apie galimą susidūrimą bei užtikrinantys gaisro gesinimą.

Troleibusai bus visiškai kondicionuojami ir vėdinami ir keleivių salone, ir vairuotojo kabinoje. Viešojo transporto priemonė bus pritaikyta ir individualių poreikių turintiems asmenims – joje įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį. Troleibusai turės dviračių tvirtinimo įrangą, kuri leis vežti dviračius jo salone. Be to, keleivių patogumui troleibusuose bus įrengtos išmaniųjų įrenginių krovimo jungtys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje