Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 05

Vilniuje atsisveikinta su didikų Radvilų palaikais (nuotraukos)

Lietingą šeštadienio rytą Lietuvos dailės muziejaus Radvilų rūmuose įvyko oficialus, iškilmingas atsisveikinimas su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) didikų Radvilų palaikais. Sarkofagas su aštuonių Radvilų palaikais vėliau buvo perlaidotas Dubingiuose.
Šeštadienio rytą Lietuvos dailės muziejaus Radvilų rūmuose buvo surengtas atsisveikinimas su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminės atstovų palaikais. Sarkofagas su palaikais buvo išgabentas į perlaidojimo vietą Dubingiuose.
Sarkofagas su LDK didikų Radvilų palaikais išgabentas į Dubingius. / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.

Sarkofagą iš Radvilų rūmų į Dubingius išlydėjo garbės palyda – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai.

Dubingiuose sarkofagas buvo nuleistas į laidojimo kriptą, o didikų Radvilų atminimą pagerbė trys istorinio pabūklo salvės ir Lietuvos kariuomenės orkestras.

Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr./Iš Varšuvos atvykę Motiejus ir Milalojus Radvilos
Iš Varšuvos atvykę Motiejus ir Milalojus Radvilos

Į perlaidojimo iškilmes specialiai iš Varšuvos buvo atvykę Radvilų giminės palikuonys – Motiejus ir Mikalojus Radvilos.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad didikų Radvilų palaikai 2004 metais atrasti Dubingiuose. 2004–2007 metais antropologų, istorikų, menotyrininkų ir archeologų bendromis pastangomis identifikuoti 8 Radvilų giminės atstovų skeletai: LDK kanclerio, Vilniaus vaivados bei Livonijos vietininko, Liublino unijos priešininko, faktiškai nevainikuoto Lietuvos karaliaus Mikalojaus Radvilos Juodojo, jo žmonos Elžbietos Šidlovieckos–Radvilienės, LDK kanclerio, Vilniaus vaivados ir didžiojo etmono Mikalojaus Radvilos Rudojo, jo sūnaus Mikalojaus Radvilos, Mikalojaus Radvilos žmonos Elenos Hlebovičaitės, Mikalojaus Radvilos (M.R.Rudojo vaikaičio), Jonušo VI Radvilos ir Anos Sobkovnos (Kristupo Radvilos Perkūno pirmosios žmonos).

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius