Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 18

Vilniuje bus diskutuojama apie Baltijos regiono energetikos ateitį po referendumo dėl Visagino atominės elektrinės

Pirmą kartą po Lietuvoje įvykusio referendumo dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) Vilniuje apie Baltijos regiono energetikos ateitį susirinks diskutuoti energetikos ekspertai, šios srities bendrovių atstovai bei diplomatai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Šveicarijos, Japonijosir kitų šalių.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginyje bus aptariama energetikos rinkos padėtis ir perspektyvos, skirtingų sprendimų dėl VAE galimybės bei poveikis regionui. Dalyvius pasveikins 5 diplomatinių atstovybių Lietuvoje vadovai.

Tradicinės ir atsinaujinančios energijos forumas „Energetikos rinka šiandien, jos perspektyvos Lietuvoje ir Baltijos šalyse“ vyks spalio 24 d. Vilniuje.Konferencijoje pranešimus be kitų dalyvių skaitys bendrovės „Hitachi“ atstovas Takao Kurihara, naujausią informaciją apie VAE projekto statusą suteiks Rimantas Vaitkus, UAB „Visagino atominė elektrinė“ vadovas.

„Po įvykusio referendumo dėl VAE į Lietuvos energetikos ateitį tenka pažvelgti naujame kontekste. Be to, tai ne tik Lietuvai, bet ir visam Baltijos regionui aktualus klausimas, kuris turės ilgalaikės strateginės reikšmės tiek ekonomikai, tiek politikai.

Todėl pakvietėme forume savo mintimis, nuomonėmis pasidalinti specialistus ir diplomatus iš svarbiausių šalių partnerių“, – apie renginio idėją pasakoja Robertas Juodka, renginį inicijavusių tarptautinės advokatų kontoros VARUL vadovaujantis partneris ir Estijos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas.

Konferencijos dalyviai diskutuos ne tik apie atominę energetiką, tačiau ir kitas aktualias temas: energetines jungtis, elektros energijos rinkos pokyčius, atsinaujinančių energijos šaltinių perspektyvas Baltijos regione.

Šiomis temomis pranešimus pristatys „Eesti Energia“ grupės, Lenkijos elektros tinklų, „Elektrum Lietuva“ (buvusi „Latvenergo Prekyba“), „Nord Pool Spot“, Šveicarijos energetikos bendrovės ALPIQ ir kitų įmonių atstovai.

Konferencijos dalyvius pasveikins 5 diplomatinių atstovybių Lietuvoje vadovai: Estijos ambasadorius Toomas Kukk, Latvijos ambasadorius Martinš Virsis, Lenkijos ambasadorius Janusz Skolimowski, Japonijos ambasadorė Kazuko Shiraishi bei Šveicarijos generalinis garbės konsulas Bruno Kaspar.

Forumą organizuoja Estijos prekybos rūmai ir advokatų kontora VARUL. Konferencijos partneriai – Šveicarijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai Lietuvoje, šios šalies energetikos bendrovė ALPIQ, Latvijos ir Estijos ambasados bei Šveicarijos generalinis konsulatas Vilniuje. Renginio rėmėjas – energetikos bendrovė „Enefit“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius