Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 10

Vilniuje bus paminėtos Smolensko tragedijos metinės

Vilniuje sekmadienio vakarą vyks Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio, jo žmonos ir prezidentą lydėjusios delegacijos narių tragiškos žūties netoli Smolensko metinėms paminėti skirtas koncertas „In memoriam“.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio globojamame renginyje kviečiami dalyvauti aukščiausi valstybės pareigūnai, užsienio šalių diplomatai, Seimo nariai ir kiti visuomenės atstovai, pranešė ministerija.

Renginyje koncertuos dirigento Povilo Gylio vadovaujamas valstybinis choras „Vilnius“. Česlovo Milošo eiles skaitys aktorė Dalia Michelevičiūtė. Koncertas sekmadienį 18 val. vyks Šv. Jonų bažnyčioje.

L.Kaczynskis Lenkijos prezidento pareigas ėjo 2005–2010 metais.

2005 metų balandžio 10 d. Lechas Kaczynskis ir 95 kiti vyriausybiniu lėktuvu skridę žmonės žuvo, kai laineris sudužo, pilotams mėginant jį nutupdyti rūko gaubiamame oro uoste prie Smolensko.

Visą laiką jaučiau įsipareigojimą labai aiškiai rinkti žodžius. Tai žmogus, su kuriuo kalbėdamas turėjai jausti atsakomybę už kiekvieną žodį, kurį pasakai“, – prisiminė Audronius Ažubalis.Ši delegacija vyko į atminimo ceremoniją, turėjusią vykti netoliese esančiame Katynės miške, kur palaidota dalis iš 22 tūkst. į Sovietų Sąjungos nelaisvę Antrojo pasaulinio karo pradžioje patekusių Lenkijos karininkų, sušaudytų NKVD karo metais.

L.Kaczynskis jautė išskirtinę atsakomybę už regiono saugumą, sako A.Ažubalis

Lygiai prieš metus tragiškai žuvęs Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis įtvirtino Lenkijos politikoje atsakomybės jausmą už viso regiono saugumą, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras A.Ažubalis.

Prisimindamas asmeninius pokalbius su velioniu, ministras sakė, kad L.Kaczynskis buvo labai šiltas žmogus ir įdėmus klausytojas, su kuriuo bendraujant reikėjo jausti atsakomybę už kiekvieną ištartą žodį.

„L.Kaczynskis Lenkijos politinėje mintyje įtvirtino supratimą dėl Lenkijos atsakomybės už viso regiono saugumą – socialinį, ekonominį, karinį, politinį“, – BNS sakė A.Ažubalis.

Ministro žodžiais, „L.Kaczynskio asmenyje Lenkija prisiėmė demokratijos lokomotyvo vaidmenį“.

„Tai labai šiltas žmogus su labai skvarbiu rudų akių žvilgsniu, labai įdėmus klausytojas ir vertintojas to, ką pasakai. Likimas lėmė, kad su juo bendravau tris kartus pakankamai ilgai. Visą laiką jaučiau įsipareigojimą labai aiškiai rinkti žodžius. Tai žmogus, su kuriuo kalbėdamas turėjai jausti atsakomybę už kiekvieną žodį, kurį pasakai“, – prisiminė A.Ažubalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius