-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10

Vilniuje dalyta tautinė lietuvių atributika

Kai kuriose valstybėse pastaruoju metu platinamas Rusijos karinis simbolis – Georgijaus juostelė paskatino imtis patriotinės iniciatyvos ir Lietuvoje – šeštadienį Vilniuje dalyta lietuvių tautinė atributika.
Ant Žaliojo tilto dalintos trispalvės juostelės su Vyčio vėliavėlėmis
Ant Žaliojo tilto dalintos trispalvės juostelės su Vyčio vėliavėlėmis / Manto Adomėno/„Facebook“ nuotr.

Suvienyti tautiečius ir paskatinti juos nepasiduoti visuomenę suskaldyti bandančioms išorinėms jėgoms – tokius tikslus sau kelia akcijos iniciatoriai. Nors pabrėžia, kad atsvaros sukurti nebando, viešosios įstaigos "Mūsų vėliavos" nariai neslepia, kad akciją paskatino pastaruoju metu itin brukama ir jau rusų nacionalizmo simboliu vadinama Georgijaus juostelė.

Anksčiau naudotos karo veteranams pagerbti, dabar Georgijaus juostelės tapo prorusiškų Ukrainoje veikiančių separatistų bei Rusijos invazijos į Ukrainą simboliu. Daugelis  ją segėjo ir vakar Antakalnio kapinėse vykusiame antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjime.

„Akciją paskatino dabar labai viešojoje erdvėje brukama Georgijaus vėliavėlių akcija, bet nenorime pasakyti, kad tuos žmones reikia persekioti, priešingai, reikėtų patiems transliuoti pilietiškumą, mes esame tauta, kurią vienija trispalvė“, – teigė VšĮ „Mūsų vėliavos“ atstovas Mindaugas Siaurys.

„Nusprendėme suvienyti, o ne skaldyti, turime savo valstybės simbolius, tai po jais mes ir vienykimės, tai – mūsų valstybės identitetas, išreikškime tai veiksmais, ne kritikuodami, sakydami, kad blogai“, – aiškino VšĮ „Mūsų vėliavos“ atstovas Deivydas Rimkevičius.

Visą savaitę gaireles su trispalve ir Vyčiu akcijos iniciatoriai pravažiuojantiems vairuotojams dalys prie sostinės Žaliojo tilto. Čia jau kurį laiką vyksta ir kita akcija – prie sovietinių skulptūrų plazda Vyčio ir NATO vėliavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius