Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 06 /17:00

Vilniuje – dar viena šilumos trasos avarija

Pirmadienio rytą Vilniuje įvyko dar viena šilumos trasos avarija. „Vilniaus energijos“ atstovai ramina, kad ši avarija kur kas mažesnė, negu ketvirtadienį miesto centre, ir gyventojai jokių nepatogumų dėl to nepatirs.
Avarija šilumos tinkluose Savanorių prospekto ir Vilkpėdės gatvių sankryžoje.
Avarija šilumos tinkluose Savanorių prospekto ir Vilkpėdės gatvių sankryžoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savanorių prospekto ir Vilkpėdės gatvių sankryžoje pirmadienį priešpiet užfiksuota nedidelė, šilumos tiekėjų teigimu, avarija. Anot „Vilniaus energijos“ atstovo spaudai Nerijaus Mikalajūno, gyventojai niekaip to nepajus, šiluma atjungta nebus.

„Šiuo metu atkasinėjama. Tačiau vandens nuostoliai yra labai nedideli – apie 10 kub.m. Todėl situacija nėra tokia, kaip kad buvo ketvirtadienį, tai nepalyginti mažesnė avarija. Galima pavadinti, kad tai yra technologinis defektas“, – aiškino N.Mikalajūnas.

„Vilniaus energijos“ atstovas užtikrino, kad gyventojams tai neturės jokios įtakos, jie nieko nepajus – namai bus šildomi, kaip įprasta.

Nuostoliai skaičiuojami

Kokius nuostolius bendrovei padarė ketvirtadienio avarija, kol kas dar nėra suskaičiuota. Tai esą turėtų būti padaryta iki šios savaitės pabaigos arba kitos savaitės pradžios. „Dar veikia žalų registravimo centras, todėl ką nors skaičiuoti per anksti. Šios dienos duomenimis, į žalų registravimo centrą kreipėsi 25 asmenys, bendra žalos suma šiek tiek viršija 10 tūkst. Lt“, – sakė N.Mikalajūnas.

Tiek juridiniai, tiek fiziniai asmenys yra laukiami „Vilniaus energijos“ Klientų aptarnavimo centre įkurtame žalų registravimo centre Smolensko gatvėje 12 iki antradienio vakaro. „Visos žalos bus kompensuotos 100 proc.“, – tikino bendrovės atstovas.

Šiuo metu besikreipusieji nurodo patyrę įvairios žalos – vieni pasinaudojo kvietimu praleisti naktį šildomuose viešbučiuose, kiti papildomai patys įsigijo elektrinių šildytuvų ir nori, kad šios išlaidos būtų kompensuotos. Taip pat yra reikalaujančių gauti kompensaciją už sunaudotą šildymui elektros energiją.

Šildytuvus surinks

„Vilniaus energijos“ darbuotojų išdalinti elektriniai šildytuvai iš gyventojų bus surinkti, kadangi juos gavę asmenys buvo registruojami.

N.Mikalajūnas užtikrino, kad šiuo metu gyventojai dėl ketvirtadienio rytą įvykusios avarijos jokių nepatogumų nebeturi jausti – visi padariniai likviduoti.

Ketvirtadienio rytą apie 7 val. avarija centralizuotai tiekiamos šilumos sistemoje kilo ties Lukiškių aikšte, J.Tumo-Vaižganto gatvėje, netoli Užsienio reikalų ministerijos. Vaizdai toje vietoje buvo išties įspūdingi – į dangų kilo didžiuliai garų kamuoliai. Dėl avarijos iki vėlyvo ketvirtadienio vakaro šiluma ir karštas vanduo nebuvo teikiami į daugiau nei pusšimtį netoliese esančių pastatų, oro temperatūra butuose ir kitose patalpose nukrito iki 5-6 laipsnių šilumos.

Audriaus Gavėno/15min.lt nuotr./Vilniuje trūko ailuminės trasos vamzdis
Audriaus Gavėno/15min.lt nuotr./Trečiadienio vaizdai, kai Vilniaus centre trūko šiluminės trasos vamzdis

Atnaujinta 17.00 val.: Defektas šilumos trasoje pašalintas

„Vilniaus energijos“ specialistai operatyviai pašalino defektą šilumos trasoje prie Savanorių prospekto ir Vilkpėdės gatvės sankryžos. Kaip ir planuota, technologinis įvykis trasoje neturėjo jokios įtakos šildymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius