Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 30

Vilniuje darosi saugiau

Per dešimt šių metų mėnesių Vilniuje užregistruota šeštadaliu mažiau nusikaltimų negu tuo pačiu laiku pernai. Tačiau policijos pareigūnai itin džiaugtis neskuba, kadangi vis dar nemažėja asmenų, patekusių į telefoninių sukčių spąstus, padaugėjo ir sužeistųjų eismo įvykiuose.
Gatvių apšvietimas
Tikimasi, kad sostinėje pavyks apšviesti daugiau pavojingų gatvių vietų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys teigė, kad šiemet sostinėje mažėjo sunkių nusikaltimų, plėšimų ir vagysčių. „Bet tiek miesto svečiai, tiek gyventojai vis dar statydami automobilius aikštelėse prie prekybos centrų pamiršta juose rankines, navigacijos įrangą, o tai tampa masalu nusikaltėliams ir neretai būna pagrobiama. Turime patys rūpintis savo turto saugumu“, – sakė V.Grašys.

Anot policijos pareigūno, Vilniuje sumažėjo ir vagysčių iš butų, mažiau pavagiama transporto priemonių. Tačiau vis dar daugėja telefoninių sukčių apgautų žmonių, nors apie tai daug ir garsiai kalbama. „Vis primename gyventojams nepasiduoti telefoniniams sukčiams, nes policija niekada nereikalauja sumokėti vidury nakties už įvykdytą eismo įvykį ar suteiktą medicinos pagalbą. Tačiau šių nusikaltimų nemažėja“, – priminė V.Grašys.

Tikisi papildomo gatvių apšvietimo

Policijos pareigūnų teigimu, žiemą, kai gatvėse itin tamsu, būtina pėstiesiems nešioti atšvaitus. Taip pat tikimasi, kad Vilniaus savivaldybei pavyks geriau apšviesti sostinės gatves, ypač tose vietose, kuriose pėstieji mėgsta kirsti gatvę, nors pėsčiųjų perėjos ten neįrengtos. „Dažniausia pėstieji skuba bėgti per gatvę šalia troleibusų, autobusų stotelių. Ir nors taikome sankcijas, baudžiame pažeidėjus, visų sugaudyti neįmanoma, todėl reikėtų pasistengti, kad tos vietos būtų kuo geriau matomos vairuotojams“, – sakė V.Grašys.

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius žadėjo, kad gatvės bent kitąmet turėtų būti geriau apšviestos. „Lauktume iniciatyvos ir iš pačių gyventojų – jeigu jų kieme perdegė lempa, apie tai jie turėtų pranešti seniūnijai ar gatvių apšvietimu besirūpinančiai įmonei, nes mes neturime tiek darbuotojų, kad spėtume viską pamatyti patys“, – teigė R.Adomavičius.

Spalį nesaugiausias Vilniuje buvo Savanorių prospektas – jame užregistruotos 49 nusikalstamos veikos, 40 nusikaltimų įvykdyta Žirmūnų, 30 – Taikos gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius