Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

Vilniuje daugėja nelegalių taksi

Vilniuje gerokai padaugėjo nelegalių taksi skaičius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Vien šiais metais buvo nubausta 40 vairuotojų. Tai du kartus daugiau nei pernai tokiu pat metu.
Taksi
Taksi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus Kontrolės poskyrio vedėjas Egidijus Anulis dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė, kad kartais sunku nelegalius vairuotojus nubausti, nes jie pradeda išsisukinėti, kad tiesiog šiaip sau stovi vietoje, laukia žmonos ar į mokyklą atvežė vaiką.

Nelegalūs taksi vairuotojai vengia konfliktų su keleiviais – mat šiems iškvietus pareigūnus paaiškėtų, kad verčiasi nelegaliai. Todėl skundų dėl nelegalių taksistų pasitaiko retai. Jų taksi automobiliai dažniausiai būna be plafonų ant stogų, tačiau mašinos šonai pažymėti šachmatiniais lipdukais. Tiesa, ant jų nėra nurodyto taksi telefono numerio ar įmonės pavadinimo.

Taksistai klientų laukia viešojo transporto stotelėse, masinio susibūrimo vietose. Vienas nelegalaus taksi vairuotojas, važinėjantis pilkos spalvos „Audi“, yra baustas net septynis kartus. Jam reikėtų susimokėti apie 20 tūkstančių litų baudą, tačiau net antstoliams pinigų iš jo išsireikalauti nepavyksta.

Vilniaus taksi bendrovės „Martono taksi“ vadovas taip pat teigė pastebėjęs, jog mieste atsirado daug nelegalių taksi, iškreipiančių rinką.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius