-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 09

Vilniuje daugėja socialiai atsakingų įmonių

Europoje ir pasaulyje itin populiari iniciatyva, kai verslo įmonės prisideda tvarkant viešąsias miestų erdves, siūlant socialines paslaugas, atranda savo vietą ir Vilniuje. Kaip vieną iš pavyzdžių sostinės meras Vilius Navickas nurodo prieš metus išdygusią katino skulptūrą Jurgos Ivanauskaitės skvere, kai Vilniaus savivaldybė sutvarkė patį skverą, o bendrovė „Lietuvos dujos“ finansavo paminklo pastatymą.
Ketvirtadienį prie Šv. Rapolo bažnyčios Vilniuje atidengtas paminklas monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui.
Skverą, kuriame pastatytas paminklas monsinjorui K.Vasiliauskui, tvarkys privati bendrovė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tokių pavyzdžių Vilnius turi ir daugiau. Bendrovė „Moment Credit“ pasiryžusi sutvarkyti Kalvarijų g. pradžioje esantį skverą, kuriame jau išdygo paminklas Monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui. Anot šios bendrovės generalinio direktoriaus Viktoro Milkevičiaus, rengiant projektą buvo apklausiami šioje vietoje esančioje viešojo transporto stotelėje besiburiuojantys žmonės, tad pagal jų pageidavimus ši vieta bus ne tik žalia, bet ir atsiras suoliukai, apšvietimas, vaizdo kameros, kurios, tikimasi, apsaugos nuo vagysčių ar chuliganizmų.

Vaikams – teniso treniruotės

Ne mažiau svarbios ir iniciatyvos, kai į veiklą įtraukiami vaikai ir paaugliai. Anot savivaldybės tarybos narės Violetos Podolskaitės, ne tiek svarbu kuo daugiau vaikų įtraukti į kažkokią veiklą, bet jeigu bent vienas susidomės ir atras save – tikslas bus pasiektas.

Pašilaičių vaikai iki šiol neturėjo jokio laisvalaikio praleidimo klubo savo rajone. Dabar bent 12 iš jų galės lankyti stalo teniso treniruotes klube „Mažoji raketė“. Šios seniūnijos socialiniai darbuotojai pripažįsta, kad teko padirbėti, kol įtikino vaikus, jog stalo tenisas taip pat įdomi sporto šaka, nes visi norėjo žaisti tik krepšinį ar futbolą.

Anot vicemero Romo Adomavičiaus, gaila, kad Vilniuje socialiai atsakingų įmonių nėra daug, tačiau pavyzdžių jau turime. „Tačiau yra ir kita problemos dalis – spręsdami klausimą, ar leisti verslo įmonei sutvarkyti skverą, priimti nemokamai vaikus į baseiną ar atlikti panašų darbą, turime svarstyti ir kaip tai įmonei palengvinti mokesčių naštą – sumažinti nekilnojamo turto mokestį. Bet tai ne visi tarybos nariai supranta“, – apgailestavo vicemeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius