Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17

Vilniuje galima pavogti ir liftą – vienas dingo iš požeminės perėjos šalia „Panoramos“

Vilniaus požeminėse perėjose neįgaliesiems įrengti liftai jau ne vienerius metus stovi suniokoti ir neveikiantys. Pasirodo, vienas iš jų net yra pavogtas, kadangi infrastruktūra niekas seniai nesirūpina. Pasiteisinimas įprastas Vilniaus savivaldybėje – trūksta pinigų.
Liftas
Liftas požeminėje perėjoje Europos aikštėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Septyni iš aštuonių požeminėse perėjose miesto centre esančių liftų neveikia, o vienas – paprasčiausiai pavogtas. Tokią informaciją gavo Vilniaus tarybos Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas Vidas Urbonavičius. Pasidomėjęs, kaip sako pats, nustebo, nes išties – liftai neveikia, jais niekas nesirūpina, nes esą toks sprendimas buvo priimtas buvusio mero Artūro Zuoko kabinete per pasitarimą.

15min.lt dar 2011 metų lapkritį domėjosi liftais požeminėse perėjose. Jau tada buvo aišku: Europos aikštėje europietiškos tvarkos nėra, neįgaliesiems ši perėja sunkiai įveikiama. Liftai čia seniai neveikia, pandusai neįrengti, nes laiptai yra per statūs. Tuomet irgi teisintasi, kad trūksta pinigų, be to – vos sutvarkius liftą vandalai vėl jį suniokoja.

Situacija per ketverius metus nepasikeitė. Liftai vis dar neveikia, net nėra žinoma, kiek tiksliai kainuotų juos suremontuoti. Pasak V.Urbonavičiaus, Miesto ūkio ir transporto departamentas įpareigotas tai suskaičiuoti ir pateikti pasiūlymus, kur verta liftus sutvarkyti, kas juos galėtų prižiūrėti, kur geriau įrengti nuovažas neįgaliesiems ir t.t.

„Iš aštuonių liftų šeši buvo privačių investuotojų pastatyti ir perduoti savivaldybei. Trejus metus Miesto ūkio ir transporto departamentas juos eksploatavo, o tada prasidėjo ekonominė krizė 2009 metais. Liftai liko be priežiūros, bet jie buvo veikiantys. Tačiau natūraliai prasidėjo gedimai, bet niekas tuo nesusirūpino“, – piktinosi V.Urbonavičius.

Tie liftai yra aplaidumo ir neūkiškumo pavyzdys, – teigė V.Urbonavičius.

Prie prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ liftas iš viso yra pavogtas. Anot V.Urbonavičiaus, perėja stebima vaizdo kameromis, tad tai stebina dar labiau.

Pastarąjį kartą liftai buvo tikrinti 2012 metais. Dabar svarstoma, kad liftų remontui prireiks apie 150 tūkst. eurų. Todėl raginama paieškoti alternatyvų, kur įmanoma įrengti nuovažas ir pan. „Tie liftai yra aplaidumo ir neūkiškumo pavyzdys“, – teigė V.Urbonavičius.

Kol kas Miesto ūkio ir transporto departamentas įpareigotas suskaičiuoti, kiek kainuos liftų remontas, liftų pakeitimas pandusais, kur tai įmanoma. Tuomet bus svarstoma, ką daryti su daug metų neveikiančiais požeminių perėjų liftais.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Liftas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Liftas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius