Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Vilniuje įgriuvo statomas verslo centras: atlėkė visos tarnybos, nukentėjusiųjų nėra

Sostinės pakraštyje penktadienio pavakarę fiksuotas techninis incidentas, kurio vietoje prireikė visų specialiųjų tarnybų dėmesio, tačiau greitai paaiškėjo, kad nukentėjusiųjų nėra, o aplinkinius nuo galimų pavojų bendromis pastangomis tikimasi apsaugoti.
Vilniuje įgriuvo statomas verslo centras
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmoji apie ši incidentą 15min pranešė jo liudininke tapusi portalo skaitytoja. „Geležinio Vilko ir Mokslininkų gatvių zonoje, kur statomas kažkoks didelis verslo centras, ką tik ketvirtas ir penktas pastato aukštai susmuko į vidų“, – karštais įspūdžiais iš incidento vietos pasidalijo liudininkė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriuje (SKS) 15min sužinojo, kad pirmojo skambučio numeriu 112 sulaukta 16.53 val.

Panašu, kad griūtis statybvietėje įvyko kiek anksčiau, tačiau žmonių joje tuo metu nebebuvo, tad ir pavojaus signalas visoms specialiosioms tarnyboms iškart nepasiųstas.

Pirminiais PAGD duomenimis, Geležinio Vilko ir Mokslininkų gatvės kampe esančioje statybvietėje įvyko techninė avarija. „Griuvo 3-iojo aukšto atraminė kolona, dėl to sulūžo ir įgriuvo 4-ojo aukšto perdanga“, – pranešimą perpasakojo SKS budėtoja.

Situacija įvykio vietoje iš pradžių nebuvo žinoma, kad į įvykio vietą išsiųstos gana gausios visų specialiųjų tarnybų pajėgos: keli ugniagesių gelbėtojų ekipažai, taip pat ir policija bei greitoji pagalba.

Tačiau netrukus tapo aišku, kad darbininkų ar kitų žmonių objekte tuo metu jau nebuvo, tad nukentėjusiųjų, pirminiais duomenimis, nėra.

Į griūties vietą iškviesti ir statybos rangovų atstovai, o kol jų buvo laukiama, saugumą įvykio vietoje paprašyta užtikrinti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Pagal viešai skelbiamą informaciją, kampiniame sklype šalia kompanijos „BOD Group“ pastato Geležinio Vilko gatvėje yra vystomas visuomeninės ir komercinės paskirties objektas – 5 aukštų, 33 tūkst. kv. m ploto inovacijų, tyrimų ir laboratorijų centras.

Skelbiama statybų pradžia – 2021 m. I ketvirtis. Bent anksčiau planuota pabaiga – 2022 m. IV ketvirtis.

Kaip žinoma, penktadienį Lietuvoje siaučia stiprūs vėjai, pridarę didelės žalos ne vien sostinėje. Ar pastaroji avarija verslo centro statybvietėje gali būti susijusiu su oro stichija, abejojama, tačiau įvykio priežastis specialistai penktadienio vakarą dar tik pradeda aiškintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius