Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Vilniuje ir Panevėžyje atrinkti du nauji antstoliai

Teisingumo ministerijos skelbtą konkursą laisvoms antstolių vietoms užimti laimėjo du dalyviai, kurie padidins konkurenciją Vilniuje ir Panevėžyje.
Įstatymas ir teisingumas
Įstatymas ir teisingumas / 123rf.com

Iš viso ministerija skelbė konkursą į 9 antstolių veiklos teritorijas, tačiau po viešo konkurso laimėtojai paskelbti tik dviejose. Kitose antstolių veiklos teritorijose konkursas neįvyko dėl netinkamo pretendentų pasirengimo šioms pareigoms eiti.

Antstolių atranką raštu ir žodžiu vykdė teisingumo ministro įsakymu patvirtinta komisija. Po kvalifikacinio antstolių egzamino raštu, kuriame dalyvavo 23 pretendentai, į pokalbį žodžiu pateko du egzaminą išlaikę asmenys ir trys pretendentai, kurie pagal Antstolių įstatymą gali dalyvauti konkurse nelaikydami egzamino. Iš jų  komisija patvirtino du: Asta Stanišauskaitė teiks antstolio paslaugas Vilniaus miesto 1, 2, 3, 4 ir Vilniaus rajono teismų veikslo teritorijoje, o Egidijus Smagurauskas – Panevėžio miesto teismo veiklos teritorijoje.

Konkursas buvo paskelbtas atsižvelgiant į tai, kad kai kuriose antstolių veiklos teritorijose antstolių yra mažiau nei nustatytas jų skaičius, dar kitose išaugęs nebaigtų vykdomųjų bylų skaičius rodo lėtėjančias vykdymo procedūras. Sprendžiant kuriose teritorijose skelbti konkursą, buvo vertinamos ir antstolių pajamos.

Šiuo metu Lietuvoje dirba 116 antstolių, Teisingumo ministro įsakymu nustatytas didžiausias galimas antstolių skaičius mūsų šalyje – 137.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius