Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 05

Vilniuje įsteigtas Tautos ateities forumas

Vilniuje šeštadienį buvo įsteigta asociacija Tautos Ateities Forumas (TAF), kurios pirmininku tapo buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius.
Algimantas Matulevičius
Algimantas Matulevičius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Mūsų pagrindinis tikslas – sugrąžinti valdžią žmonėms (...) Mes veiksim politinę sistemą, bet mūsų tikslas yra ne būti politine partija, o deleguoti į valdžią tuos žmones, kuriuos galėtume kontroliuoti, kad jie dirbtų tautai“, – BNS šeštadienį sakė A.Matulevičius.

Pasak jo, šeštadienį buvo priimti TAF įstatai, steigėjai, kurių, pasak buvusio parlamentaro, buvo apie 80, patvirtino TAF programą, išrinko valdybą, kuri pavadinta parlamentu. A.Matulevičiaus teigimu, pareiškusiųjų norą tapti asociacijos nariais internete jau užsiregistravo apie 700.

Mes esame dalykiškai radikalūs, – A.MatulevičiusAnot TAF pirmininko, iki rudens ruošiamasi kiekvienoje savivaldybėje sudaryti grupes žmonių tam, kad būtų galima rinkti parašus referendumui. Kokius klausimus ketinama įtraukti į referendumą, buvęs parlamentaras neatskleidė, tačiau užsiminė, kad tarp svarstomų klausimų – siūlymas rengti Seimo rinkimus tik vienmandačių rinkimų apygardų principu, mažinti referendumų surengimui reikalingą parašų skaičių iki 100 tūkst. ir kiti.

Taip pat, pasak A.Matulevičiaus, per dvi savaites Vyriausybei ketinama teikti pasiūlymus, kaip būtų galima nemažinti pensijų, įvairių įmokų. „Valstybėje turi būti balansas tarp valstybinio ir privataus turto (...) Mes esame dalykiškai radikalūs“, – sakė TAF pirmininkas.

A.Matulevičius yra sakęs, kad valdžiai TAF siūlo tokias taupymo priemones kaip biurokratijos aparato mažinimas ir geresnis jos apmokėjimas, didelės premijos kontrabandą išaiškinusiems pareigūnams, monopolijų nacionalizavimas ir panašiai, kas esą turėtų padidinti valstybės rezervą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius