Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 28

Vilniuje ketinama įrengti antrąjį kolumbariumą

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė konkursą kolumbariumo statybai, nuomai ir eksploatacijai Vilniaus Sudervės kapinėse.
Bernardinų kapinių kolumbariume palaidoti vos keli asmenys.
Bernardinų kapinių kolumbariumas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Planuojama, kad antrasis Vilniaus kolumbariumas čia turėtų būti įrengtas po dvejų metų laimėjusių konkursą privačių investuotojų lėšomis.

Vilniaus Sudervės kapinėse planuojama įrengti 200 m ilgio 2 m aukščio kolumbariumą, taigi čia galėtų būti apie 400-600 kriptų. Šie skaičiai dar gali šiek tiek keistis, kadangi siūlymus dėl kolumbariumo teiks konkurso dalyviai.

Pateikti pasiūlymai konkurso metu bus vertinami pagal pasiūlymo kokybę bei siūlomą mažiausią kolumbariumo nišos įrengimo įkainį. Vokų su konkursiniais pasiūlymais atplėšimais turėtų įvykti kitų metų sausio pradžioje.

Konkurso laimėtojas, kuriam bus išnuomotas Sudervės kapinėse pastatytas kolumbariumas, privalo eksploatuoti kolumbariumą iki bus užpildyta paskutinė jame esanti kolumbariumo niša, bet ne ilgiau kaip 5 metus nuo sutarties pasirašymo dienos su galimybe vieną kartą sutartį pratęsti taip pat iki 5 metų.

Sudervės kapinių kolumbariumas bus statomas ir įrengiamas tik iš konkurso dalyvių lėšų, savivaldybė neskirs jokių lėšų statybai ir įrengimui.  

Vilniuje šiuo metu jau įrengtas vienas kolumbariumas Liepynės kapinėse. Šiuo metu šiame kolumbariame yra 156 kriptos, atsiradus didesniam poreikiui, vietų skaičius gali būti išplėstas. Ateityje taip pat kolumbariumus planuojama įrengti Antakalnio ir Karveliškių kapinėse.

Sprendimą kolumbariumus įrengti šiose trejose kapinėse Vilniaus taryba priėmė šių metų liepos 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius