-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 12

Vilniuje kibernetines grėsmes aptars aukšto lygio NATO ir Azijos-Ramiojo vandenyno šalių ekspertai

Balandžio 18 d. Vilniuje pirmą kartą organizuojamas kibernetinio saugumo forumas „Cyber Champions Summit“, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.
kibernetinė ataka
kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Forumą, kurio tema „Tiltas tarp transatlantinio bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų“ organizuoja Krašto apsaugos ministerija kartu su Nacionalinio kibernetinio saugumo ir Regioniniu kibernetinės gynybos centrais. Renginyje NATO ir Azijos-Ramiojo vandenyno šalių viešojo ir privataus sektorių atstovai diskutuos šiuo metu itin aktualiomis kibernetinio saugumo temomis.

„Šis aukšto lygio kibernetinio saugumo ekspertų susitikimas – puiki galimybė stiprinti tarpvalstybinį bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje. Kibernetinės grėsmės neturi sienų, todėl į jas reaguoti turime koordinuotai su sąjungininkais ir partneriais. Globalūs iššūkiai kibernetinėje erdvėje vis kinta, todėl būtina keistis gerosiomis patirtimis ir įtraukti privatų sektorių ieškant naujų sprendimų kibernetinių grėsmių užkardymui“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Forumas „Cyber Champions Summit“ – pirmą kartą vykstantis tokio aukšto lygio kibernetinio saugumo ekspertų renginys, kuriame atstovai iš Australijos, Izraelio, Japonijos, JAV, Nyderlandų ir kitų šalių dalysis patirtimis atremiant kibernetines atakas, aptars kibernetinio saugumo grėsmes, kylančias iš Rusijos ir Kinijos, bendradarbiavimo galimybes reaguojant į globalius kibernetinio saugumo iššūkius, diskutuos apie galimas kibernetines atakas prieš kritinę infrastruktūrą ir būdus, kaip jas užkardyti.

Ypatingas dėmesys renginyje bus skiriamas ir virsmo technologijoms – ekspertai aptars dirbtinio intelekto, didžiųjų duomenų, autonominių sistemų keliamus iššūkius ir galimybes.

„Cyber Champions Summit“ siekiama skatinti plataus masto bendradarbiavimą, todėl organizatoriai į renginį sukvietė trijų žemynų atstovus, kad dalydamiesi patirtimis ekspertai galėtų ieškoti būdų, kaip stiprinti atsparumą kibernetinėms grėsmėms ir didinti savo šalių saugumą. Kibernetiniai įsilaužėliai, siekdami finansinės naudos, pavogti ar sunaikinti informaciją, sutrikdyti ar sunaikinti kritinę infrastruktūrą, veikia nepaisydami valstybių sienų.

Panašūs atakų vektoriai yra naudojami visame pasaulyje, todėl keistis patirtimi su partneriais yra ypač svarbu. Siekiant kokybiško bendradarbiavimo būtina skatinti pasitikėjimą tarp partnerių, nes tai sukuria galimybes apsikeisti jautria informacija, įžvalgomis ir vystyti bendrus projektus.

Artėjant Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, prisimenami ir Madride priimti įsipareigojimai, kuriais siekiama stiprinti kibernetinius gynybos pajėgumus. NATO sąjungininkės ruošiasi tobulinti kibernetinius greitojo reagavimo pajėgumus atsižvelgdamos į Ukrainoje išmoktas pamokas ir ieškos būdų, kaip remti Ukrainą kibernetinio saugumo srityje.

Užkardant grėsmes kibernetinėje erdvėje svarbus ne tik šalių, bet ir viešojo bei privataus sektorių bendradarbiavimas. Todėl susitikime pakviesti dalyvauti ir tokių didelių ir pasaulyje gerai žinomų informacinių technologijų kompanijų kaip „Google“, „PaloAlto“, „Microsoft“ atstovai.

Kaip teigia renginio organizatoriai – pagrindinis „Cyber Champions Summit“ forumo tikslas – sukurti platformą, kurioje valstybės galėtų dalintis patirtimi ir stiprinti ryšius, vystant bendrus projektus kibernetinio saugumo srityje, o viešojo ir privataus sektorių atstovai galėtų atrasti naujas bendradarbiavimo galimybes siekiant efektyviau saugoti kritinę infrastruktūrą ir greičiau vystyti inovacijas didinančias atsparumą kibernetinėms grėsmėms.

Daugiau informacijos apie susitikimo dalyvius ir programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius