-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 29 /14:25

Vilniuje Liberalų sąjūdis tikisi 6 kartus daugiau balsų nei prieš ketverius metus

Liberalų sąjūdžio lyderis tikisi, kad kitų metų pavasarį į savivaldos rinkimus už partiją ir jos narius balsuoti ateis maždaug 180 tūkst. šalies gyventojų, o beveik 30-yje savivaldybių partijos deleguoti kandidatai į merus pateks į antrą rinkimų turą.
 Liberalų sąjūdžio tarybos posėdis.
Liberalų sąjūdžio tarybos posėdis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Eligijus Masiulis pranešė, kad partija turi kandidatus į merus beveik visos šalies savivaldybėse, o Vilniuje liberalsąjūdiečiai sieks 40 tūks. rinkėjų balsų ir miesto taryboje gauti 14 vietų.

„Šiuose rinkimuose sau formuluojame pačius ambicingiausius tikslus – laimėti mandatus 274 mandatus ir kad 26 savivaldybėse iš 60-ies mūsų kandidatai į merus patektų į antrą rinkimų turą, taip pat sieksime 177 tūkst. rinkėjų balsų. Taip skaičiai įspūdingi. Bet tai mūsų negąsdina, nes mes žinome, ką pasakyti žmonėms“, – Liberalų sąjūdžio tarybos posėdyje, kur bus tvirtinami partijos kandidatai į merus, šeštadienį pareiškė E.Masiulis.

Liberalų sąjūdis, pasak E.Masiulio, į savivaldos rinkimus eina sustiprėjęs: „Gerokai brandesnis negu prieš ketverius metus, kai savivaldos rinkimuose iškovojo 100 mandatų“.  

Pasak jo, būsimi partijos rezultatai planuojami atsižvelgiant ir į tai, kad į partijos veiklą „įsilieja nauji žmonės“, kurie sustiprina partiją, todėl liberalsąjūdiečiai savo kandidatus į tarybas turi visose, o 51 šalies savivaldybėje – ir pretendentus tapti merais.

Šiuose rinkimuose tikimės ir planuojame, kad Vilniaus mieste sieksime 40 tūks. rinkėjų balsų ir taryboje planuojame gauti 14 vietų, – teigė E.Masiulis

„Tikiuosi, kad šie rinkimai – kitokie rinkimai, negu buvo iki šiol, nes merai bus renkami tiesiogiai, mums bus palankūs“, – teigė E.Masiulis.

„Vilniaus mieste prieš ketverius metus per savivaldos rinkimus mes gavome 6 878 balsus – 3,57 proc. nuo visų dalyvavusių, bet to neužteko, kad bent vienas partijos narys patektų į savivaldybės tarybą. Šiuose rinkimuose tikimės ir planuojame, kad Vilniaus mieste sieksime 40 tūks. rinkėjų balsų ir  taryboje planuojame gauti 14 vietų arba 19,45 proc.“ – teigė E.Masiulis, pripažinęs, kad toks „augimas turi ir savo rizikų“.

E.Masiulis paragino partijos narius per rinkimų kampaniją su rinkėjais bendrauti „akis į akį“, nes, pasak jo, sėkmės raktas yra tiesioginis bendravimas, o ne reklaminis straipsnis laikraštyje ar vaizdo filmas.

„Norėčiau kad neišbarstytume liberalų įvaizdžio ir kartais nepataikautume žmonėms, kurie nori girdėti, kad  savivaldybės pradės didinti socialines pašalpas... “ – teigė partijos lyderis ir siūlė partiečiams per rinkimų kampaniją nežadėti rinkėjams daugiau negu savivalda gali.

14.52 val. Kandidatų į merus sąraše – esami ir buvę miestų bei rajonų vadovai, Seimo nariai

Partijos atstovai per savivaldos rinkimus kandidatus visose savivaldybėse, o merus pretenduos 51 liberalas.

Kandidatų į merus sąraše devyni dabartiniai merai: Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Joniškio rajono – Gediminas Čepulis, Rietavo – Antanas Černeckis, Jurbarko rajono – Ričardas Juška, Plungės rajono – Audrius Klišonis, Trakų rajono – Edita Rudelienė, Kaišiadorių rajono – Romualdas Urmilevičius, Skuodo rajono – Stasys Vainoras ir Elektrėnų rajono meras Kęstutis Vaitukaitis.

Kandidatų sąraše du Seimo nariai – į Vilniaus merus kandidatuoja Remigijus Šimašius, Varėnos rajono vairą perimti pasiryžęs Algis Kašėta.

Į merų kėdes persėsti nusitaikė Kelmės, Lazdijų ir Jonavos vicemerai Kęstutis Bilius, Valdas Petras Mikelionis ir Remigijus Osauskas.

Kandidatų sąraše du Seimo nariai – į Vilniaus merus kandidatuoja Remigijus Šimašius, Varėnos rajono vairą perimti pasiryžęs Algis Kašėta.

Druskininkų savivaldybėje į merus kandidatuoja verslininkas, SPA Vilnius centrų Druskininkuose bei Anykščiuose įkūrėjas Valdas Trinkūnas.

Kaune į mero postą keliamas buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis. Šiauliuose dėl mero posto varžysis buvęs švietimo viceministras Vaidas Bacys. Alytuje merų rinkimuose dalyvaus verslininkas Gediminas Jegelevičius. Palangoje savo jėgas išbandys buvęs susisiekimo ministras Arūnas Štaras.

Anykščių rajone liberalai kelia nepartinį kandidatą, buvusį Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotoją Kęstutį Tubį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius