Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 28 /20:10

Vilniuje, Lukiškių aikštėje, vyko mitingas „Vilnius mūsų – buvo ir bus“

Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga penktadienio vakarą surengė mitingą Lukiškių aikštėje. Jis skirtas Vilniaus atgavimo 72-osioms metinėms paminėti.
Mitingo akimirka
Mitingas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes šiandien minime 72-ąsias metines, kai Lietuvos kariuomenė įžengė į Vilniaus kraštą ir džiaugiamės, kad Vilnius vis dar mūsų“, – aiškino susirinkimo tikslą Mindaugas Grigaliūnas.

Anot jo, tokių susirinkimų reikia, kad siekdami reklamos politikai dirbtinai nepūstų lietuvių ir lenkų konflikto.

„Tarp žmonių konflikto nėra, nebent pavieniai atvejai, kaip ir tarp lietuvių ir lietuvių, o dirbtinai konfliktą pučia Lenkų rinkimų akcija“, – pridūrė jis.

Kiti susirinkusieji tvirtino, kad lenkai jiems draugai. „Tai jie pyksta ant mūsų, ne mes“, – sakė vilnietis Mindaugas. Anot jo, lenkų pasipiktinimas yra nepagrįstas, nes jiems Lietuvoje sudarytos puikios sąlygos, bet jiems „norisi visokių dvikalbių lentelių“.

Kviesdami į mitingą, jo organizatoriai ragino dalyvių skaičiumi aplenkti kai kurių lenkų šovinistų akcijas, tačiau dalyvių tesusirinko apie šimtą. Jie nešėsi Lietuvos vėliavas, laikė iškėlę plakatą ir skandavo žodžius: „Vilnius mūsų – buvo ir bus“.

Tarp susirinkusių mitinguotojų netrūko politikų. Kalbėdamas miniai parlamentaras Gintaras Songaila kvietė susirinkusiuosius išlikti draugiškais visiems Lietuvos piliečiams, nepaisant, kokios tautybės jie būtų.

„Noriu visiems mums palinkėti ryžto, vienybės ir, svarbiausia, tikėjimo, kad kokie bebūtų skirtumai, nesusipratimai, pykčiai, nepasitikėjimai, bet vis tiek tiesus žodis, tiesus bendravimas, istorinės tiesos gynimas mus sutaikys ir leis pasijusti, kad nesvarbu, kokios tautybės, visi esame orūs Lietuvos piliečiai“, – sakė jis.

Mitinge dainavo vyrų ansamblis „Karužė“. Renginį filmavo Lenkijos TV kanalas TVN.

Po kalbų ir dainų mitinguotojai uždegė deglus ir iš jų suformavo Gedimino stulpų simbolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius