Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 06

Vilniuje mikroautobusai gali būti įtraukti į bendrą viešojo transporto bilietų sistemą

Vilniaus maršrutinių mikroautobusų verslas tikisi, kad savivaldybė sutiks šias paslaugas teikiančias įmones įtraukti į bendrą miesto viešojo transporto bilietų sistemą.
Mikroautobusai
Mikroautobusai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes norėtume, kad ir mikroautobusų verslas būtų įtrauktas į planuojamą bendrą bilietų sistemą, kad jis būtų miesto viešojo transporto dalis“, – dienraščiui „Vilniaus diena“ sakė Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovas Saulius Matulionis.

Anot jo, penktadienį planuojamame Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovybės susitikime su miesto mero pavaduotoju Romu Adomavičiumi bus kalbama ir apie elektroninio bilieto sistemą, kuri galėtų veikti ne vien autobusuose ir troleibusuose, bet ir mikroautobusuose.

R.Adomavičius dienraščiui sakė neneigiantis galimybės mikroautobusų verslą įtraukti į kuriamą bendrą viešojo transporto sistemą – ateityje mikroautobusuose iš tiesų turėtų atsirasti ir elektroninis bilietas, ir elektroninio bilieto sistema.

„Niekas ir neneigia, kad miesto planuose yra viso transporto sujungimas ir bendrų sistemų įdiegimas. Mikroautobusai turėtų turėti ir tuos pačius bilietus, ir elektroninę sistemą. Tačiau pirmiausia reikia tą sistemą sukurti. Pirmiausia reikia baigti pradėtą projektą dėl viešojo transporto ateities, dėl įmonių reorganizavimo, pagaliau sukurti elektroninio bilieto sistemą. Tikimės, kad jau vasarą ji pradės veikti. O jau tuomet bus galima spręsti ir visus kitus klausimus“, – teigė R.Adomavičius.

Anot jo, ateityje mikroautobusų transporto vežėjai galėtų iš savivaldybės biudžeto tikėtis ir kompensacijų, kurias dabar gauna miesto autobusų ir troleibusų parkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius