Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 23

Vilniuje prasideda bažnyčios organizuojamos Lietuvos jaunimo dienos

Penktadienį Vilniuje prasideda Lietuvos jaunimo dienos. Tai aštuntą kartą organizuojamas religinis renginys, kuriame laukiama daugiau kaip 5 tūkst. dalyvių.
Smilkalai
Smilkalai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tris dienas jaunimas melsis, klausysis paskaitų, dalyvaus kituose užsiėmimuose. Be kita ko, sekmadienį Lietuvos jaunimo dienų dalyviai su kitais maldininkais Vilniaus Katedros aikštėje melsis arkivyskupo Teofiliaus Matulionio paskelbimo palaimintuoju iškilmėse.

Pasak Lietuvos jaunimo dienų rengėjų, jose užsiregistravo daugiau kaip 5,4 tūkst. dalyvių, iš kitų miestų atvykstantys jaunuoliai gyvens sostinės mokyklose.

Šių jaunimo dienų šūkis – „Tiesa padarys jus laisvus“. Lietuvos vyskupų konferencijos Jaunimo pastoracinės tarybos pirmininkas vyskupas Arūnas Poniškaitis sako, kad šie Jėzaus žodžiai iš Šventojo rašto siejasi ir su T.Matulionio gyvenimo ir kankinystės istorija, nes nepaisant ilgų metų kalėjime jis buvo laivas žmogus.

„Apie tai, kas yra tiesa ir ko ji verta, ir ar iš viso yra kokia nors tiesa, ar yra tiktai daugybė nuomonių, kur kiekvienas laikosi savosios, kuri jam patogesnė, kas yra laisvė, ar jau esi laisvas tada, jeigu nesi kalėjime, ne už grotų, kai yra kažkokios kitos formos, kurios labai subtiliai pavergia žmogų – yra daugybė temų, kurias galime apsvarstyti. Jaunimo dienose mes šią galimybę ir turėsime“, – sakė jis.

Anot A.Poniškaičio, Lietuvos jaunimo dienos kilo iš 1984 metais prasidėjusios Pasaulio jaunimo dienų tradicijos, kai kas kelerius metus suburiamas jaunimas iš įvairių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius