-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 17 /13:27

Vilniuje prie Baltojo tilto vykusioje kariuomenės šventėje – parašiutininko trauma

Šeštadienį Vilniuje prie Baltojo tilto Kariuomenės ir visuomenės šventės metu įvyko nelaimingas atsitikimas. Nesėkmingai nusileidusiam parašiutininkui lūžo koja.
Nesėkmingas parašiutininko nusileidimas
Nesėkmingas parašiutininko nusileidimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po trejų metų pertraukos į sostinę grįžusios šventės metu vyko parodomasis trijų parašiutininkų su vėliavomis šuolis. 

Tačiau trečiasis šuolininkas – vyr. srž. Rolandas Mencevičius, besileidęs su NATO vėliava – nesėkmingai trenkėsi žemėn.

Prie parašiutininko nedelsiant atvyko šventėje budėję karo medikai. Karininkas su lūžusia koja buvo išgabentas greitosios pagalbos automobiliu.

Šeštadienį Vilniuje nors ir švietė saulė, vėjas buvo labai stiprus, tad parašiutininkams buvo itin sudėtinga nusileisti ribotoje teritorijoje tarp žmonių. 

Prie baltojo tilto susirinkę šventės galės stebėti net dvi karines operacijas. Viena jų – šiuolaikinės kariuomenės, o kita – partizaninės kovos inscenizacija, skirta paminėti 70 metų sukakčiai nuo pagrindinių partizaninių kovų pradžios.

Vidurdienį šventės pradžią paskelbė praskrendantys Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai, virš Vilniaus specialiai šventės proga praskris ir Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvai.

D.Grybauskaitė: stipriausias Lietuvos ginklas – vienybė

Sveikindama Vilniuje prie Baltojo tilto susirinkusius karius, miesto gyventojus ir svečius, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog stipriausias Lietuvos ginklas yra vienybė.

Lietuvių meilės šaliai neiškirto kryžiuočiai, neišvežė gyvuliniai vagonai ir nesunaikins priešiškų jėgų propaganda

„Šiandien susirinkome pademonstruoti galingiausią Lietuvos ginklą – vienybę. Kariuomenės ir visuomenės vienybę, visų Lietuvoje gyvenančių tautų, visų kartų vienybę. Lietuvos ir jos sąjungininkų bendrystę. Nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki pokario partizanų, nuo Baltijos kelio iki mūsų na rystės NATO ir Europos Sąjungoje. Esame nepriklausomi, gerbiami ir stiprūs, nes esame vieningi“, – pranešime spaudai cituojama prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos žmonės yra tvirti, laisvi ir išmintingi. Jų meilės Lietuvai neiškirto kryžiuočiai, neišvežė gyvuliniai vagonai ir nesunaikins priešiškų jėgų propaganda. O knygnešių, partizanų ir rezistentų pavyzdys rodo, kad iš kiekvienos aklavietės lietuviai sugebėjo rasti kelią į laisvę.

Prezidentė pakvietė visus prisidėti prie Tėvynės gynybos. „Kiekvienas iš mūsų, nuo karių iki valstybės vadovų, nuo trispalvę piešiančių darželinukų iki dorai dirbančių verslininkų, esame Lietuvos gynėjai. Sąžiningai dirbdami Lietuvos labui ir susitelkę, esame išdidi ir nepalaužiam a Lietuva. Aš tikiu mūsų žmonėmis, tikiu mūsų kariuomene, tikiu Lietuva!“ – kalbėjo prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius