-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 01

Vilniuje pristatomas miuziklas apie popiežių Joną Paulių II

Sekmadienio vakarą Vilniuje Katedros aikštėje pristatomas miuziklas apie palaimintuoju skelbiamą velionį popiežių Joną Paulių II.
Popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II. / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos Katalikų Bažnyčios kardinolas Audrys Juozas Bačkis sako tikįs, kad šis miuziklas tikrai prisidės prie visų piliečių, o ypač prie jaunosios kartos, dorinio ir pilietinio ugdymo.

„Miuziklas (...) dar kartą primins, kaip Šventojo Tėvo paraginti nebijoti, išdrįsome patikėti savo laisvės galimybe ir perspektyva“, – pranešime spaudai sakė kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Jono Pauliaus II vaidmenį atliks Liudas Mikalauskas. Miuzikle taip pat pasirodys dainininkai Egidijus Bavikinas, Tomas Ladyga, aktoriai Rimantas Bagdzevičius, Liucija Rukšnaitytė, Henrikas Savickis, Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras, Vytauto Didžiojo universiteto liaudies šokių ansamblis „Žilvitis“.

Miuziklo „Karolis“ režisierius Nerijus Petrokas BNS sakė, kad miuziklas„Karolis“ pasakos apie jo kelią į kunigystę ir vėlesnę pontifiko veiklą, sako miuziklo režisierius.

„Mes kalbame apie Karolį Vojtylą, kuris tapo popiežiumi, jo kelią į kunigystę, į pasišventimą. Miuzikle bus ištraukų ir fragmentų iš jo knygos „Pašaukė mane“, jo dienoraščių, jo maldų, kad nebūtų vien apie jį, bet ir jo paties. Spektaklio metu bus skaitovas, lyg iš šalies komentuojantis įvykius“, – BNS sakė Nerijus Petrokas.

Po mėnesio, birželio 4 dieną, kūrinys bus atliekamas Kauno Santakos parke, kur 1993 metais Lietuvoje lankęsis Jonas Paulius II šimtatūkstantinei žmonių miniai aukojo Šv. Mišias.

Lenkų ir lietuvių šiltai prisimenamas velionis popiežius palaimintuoju bus paskelbtas sekmadienį, gegužės 1 dieną. Šis vardas jam bus suteiktas, nes Katalikų Bažnyčia pripažino, jog dėl maldų popiežiui stebuklingai išgijo prancūzų vienuolė.

Iškilmėse Vatikane Lietuvai atstovaus premjeras Andrius Kubilius.

Kad Jonas Paulius II galėtų būti paskelbtas šventuoju, Bažnyčia turėtų pripažinti antrą stebuklą, kuris būtų įvykęs po velionio paskelbimo palaimintuoju ir jam užtariant.

1993 metais Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Šiluvoje apsilankęs popiežius Jonas Paulius II yra vienintelis Katalikų bažnyčios vadovas, viešėjęs Lietuvoje. Ši viešnagė buvo ypač svarbus įvykis neseniai nepriklausomybę atkūrusiai valstybei.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius