Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 09 /16:03

Vilniuje rasta didžiulė bomba: eismas Liepkalnio gatvėje jau atidarytas, 130 kg sprogmenų išvežta sunaikinti

Vilniuje antradienį radus aviacinį sprogmenį, buvo uždarytas eismas Liepkalnio ir keliose aplinkinėse gatvėse, vyko išminavimo operacija. Įvykio vietoje pirmiausia buvo sprendžiama, kaip užtikrinti saugumą, o tuomet buvo leista tiek judėti transportui, tiek tęsti žemės kasimo darbus. Kariuomenės atstovai pranešė, kad rasta aviacinė bomba sveria 250 kg, o sprogmenų užpildo svoris yra apie 130 kg. Iš aplinkinių pastatų evakuoti žmonės.

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, apie 11.10 val. gautas pranešimas, kad Liepkalnio gatvėje, netoliese vykdant kasimo darbus, rastas aviacinis sprogmuo.

Dėl to uždaromas eismas Liepkalnio gatvėje į abi puses, taip pat gretutinėse Pelesos ir Dunojaus gatvėse.

„11.27 val. paskelbtas planas „Skydas“, laukiama išminuotojų, jie turės įvertinti, ar sprogmuo pavojingas“, – tvirtino J.Samorokovskaja.

Vilniaus VPK atstovė pavakarę 15min pranešė, kad 16 val. eismas Liepkalnio gatvėje atnaujintas, bet „Skydas“ iš karto dar neatšauktas: bomba su visų tarnybų palyda vežama sunaikinti į karjerą (Rūdninkų poligoną).

Šiandieną ir mobiliųjų telefonų naudotojai buvo sulaukę Gyventojų informavimo sistemos pranešimų apie tai, kas vyksta „Skydo“ vietoje ir ko patartina vengti.

15min iliustracija/Įspėjimai apie saugumo priemones
15min iliustracija/Įspėjimai apie saugumo priemones

Tuo metu vairuotojų eismo informacinės sistemos „Waze“ duomenimis, Liepkalnio gatvėje budi mažiausiai trys policijos ekipažai, o vairuotojams tenka ieškoti aplinkkelių, alternatyvių maršrutų.

130 kg sprogmenų

Pavojingą radinį aptiko darbininkai, keičiantys požeminius elektros kabelius ir dėl to atliekantys grunto kasimo darbus. Per pietus į įvykio vietą jau atvyko kariuomenės išminuotojai.

Lietuvos kariuomenė pranešė, kad rasta ne mažiau nei 100 kg sprogmenų. Vėliau patikslinta, kad sprogmenų kiekis siekia 130 kg.

„Tvarkomės su radiniu Vilniuje, Liepkalnio g., pirminiu vertinimu rasta II pasaulinio karo aviacinė bomba, sveria 250 kg, pačių sprogmenų užpildo svoris apie 130 kg“, – rašo kariuomenė.

Vietoje dirba Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas, Lietuvos policija ir Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Iš aplinkinių pastatų 200 metrų atstumu evakuoti žmonės. Radimvietės prieigose apsigyvenusi ne viena šeima socialiniuose būstuose, taip pat veikia labdaros fondas „Vilties centras“, greta įsikūrę ir stačiatikių maldos namai.

„Vilniaus apšvietimas“ aptvėrė ir evakavosi

Savojoje feisbuko paskyroje apie įvykį informuoja ir UAB „Vilniaus apšvietimas“.

„Netikėtas radinys darbo vietoje!

Vykdant apšvietimo įrengimo darbus Liepkalnio gatvėje radome aviacinį sprogmenį, dėl kurio iš karto sustabdėme darbus. Sprogmuo rastas 30 cm gylyje, prie apšvietimo stulpo.

Pastebėję radinį apie įvykį pranešėme bendruoju pagalbos numeriu 112. Atvykę pareigūnai apžiūrėjo sprogmenį ir iškvietė aro išminuotojus“, – pranešė įmonės atstovai.

Vilniaus apšvietimo darbuotojai aptvėrė teritoriją, o patys evakavosi iš įvykio vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius