Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Vilniuje siūloma branginti vandenį ir įvesti abonementinį mokestį

Sostinės taryba pritarė klausimo dėl geriamojo vandens kainos padidinimo pateikimui. Savo nuomonę tarybos nariai dar galės išsakyti komitetuose, o tada bus priimamas galutinis sprendimas, ar branginti vandenį 17 ct ir įvesti abonementinį mokestį visiems vandens vartotojams.
Namuose, kur nėra įrengtų vadinamųjų „gyvatukų“, tokio mokesčio nėra, tačiau gyventojams tenka ilgiau laukti, kol atbėgs karštas vanduo.
Pavasarį vilniečiams greičiausiai ne tik pabrangs vanduo, bet ir teks mokėti abonementinį mokestį. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) dar lapkričio pradžioje leido geriamąjį vandenį Vilniaus mieste branginti, tačiau tam dar turi pritarti sostinės taryba. Jeigu po svarstymų komitetuose brangimui bus pritarta, vienas kubinis metras geriamojo vandens kainuos nebe 4,22 Lt, kaip iki šiol, bet 4,39 Lt. Taip pat turėtų prisidėti abonementinis mokestis, kurio iki šiol vandens vartotojai Vilniaus mieste nemokėjo.

Abonementinis mokestis vartotojams turėtų skirtis. 3,24 Lt kas mėnesį mokės tie vartotojai, kuriems vandens skaitiklius įrengė vandens tiekėjai. Į šią sumą įeis tolesnės skaitiklių priežiūros, jų pakeitimo išlaidos. Tiems vartotojams, kurie skaitiklius įsirengė patys, mokestis už eksploataciją ir priežiūrą bus kiek mažesnis – kas mėnesį reikės mokėti 1,96 Lt.

„Vilniaus vandenų“ atstovai tvirtina, kad toks, nors ir nedidelis, kainos padidinimas leis jiems kas mėnesį nuostolius sumažinti 200–300 tūkst. Lt. Dabar jie kas mėnesį siekia per 1 mln. Lt.

Greičiausiai vandens kaina pakils tik pavasarį, jau po savivaldos rinkimų, kurie vyks vasario 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius