Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 25

Vilniuje surengta Venesuelos palaikymo akcija

Grupė Vilniečių prie Baltojo tilto surengė palaikymo akciją Venesuelos gyventojams. Lietuviams palaikant ir sekant įvykius Ukrainoje vilniečiai bandė priminti ir apie kitas šalis, kovojančias dėl savo laisvės nuo korumpuotos valdžios.
Vilniuje surengta Venesuelos palaikymo akcija
Vilniuje surengta Venesuelos palaikymo akcija / Tomo Lukšio nuotr.

Organizatoriai norėjo paskatinti žmones domėtis ir pasidalinti žinia su pasauliu, apie žūnančius jaunus žmones,  nes Venesuelos gyventojams tai darosi padaryti vis sunkiau.

Akciją rengusi baleto artistė Oriana Jimenez teigia, kad venesueliečiai protestuoja dėl to, kad 1998 metais šalyje įsitvirtino Hugo Chávezas Frías – karininkas, pasinaudojęs savo populiarumu, kurį tarp pavargusių nuo korupcijos ir skurdo gyventojų jam suteikė bandytas įvykdyti vyriausybės perversmas.

Nuo šio momento vienintelis perversmas buvo tas, kad įsitvirtino naujas politinis ir ekonominis elitas, kuris praturtėjo, kaip niekas kitas anksčiau. Naujas korupcijos ir nebaudžiamumo produktas, pagamintas remiant vyriausybei.

Valdžia panaudojo demokratinį mechanizmą visų demokratinių laisvių apribojimui ir visų valdžios organizmų, tokių kaip kongresas, valstybinė rinkimų komisija, teismas, armija, bei spaudos, radijo, televizijos bei dalinai interneto kontroliavimui, o nuomonių išsiskyrimas baudžiamas.

Tomo Lukšio nuotr./Vilniuje surengta Venesuelos palaikymo akcija
Tomo Lukšio nuotr./Vilniuje surengta Venesuelos palaikymo akcija

Siaubingos korupcijos šešėlis ir bandymas įgyvendinti jau nebetinkamus šiandienai komunistinius receptus sunaikino šalies pramonę ir žemės ūkį, iki minimumo sumažino privačių įmonių ir darbo vietų skaičių.

Praeitais metais šalyje įvyko 25 000 smurtinių mirčių, palyginus su 5000 aukų 1998-aisiais, Hugo Chávez ateinant į valdžią.

Nusikaltėliai yra valdžios ne tik nebaudžiami, bet nusikalstamosios grupuotės dar yra  aprūpinamos ginklais tam, kad galėtų kontroliuoti ir terorizuoti opoziciją.

Opozicija, kuri dabar sudaro daugiau nei pusę gyventojų, yra sistemiškai vadinama fašistais, oligarchais arba pašaliečiais.

Prievartaujama tauta nori susigrąžinti demokratiją, savo laisvę, savo išdidumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius