Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Vilniuje susitiks daugiau kaip 70 Europos kultūros žurnalų leidėjų

Šį savaitgalį Vilniuje vyks 22-asis Europos kultūros žurnalų, asociacijos „Eurozine“ narių, susitikimas.

Susitikimas vyks gegužės 8-10 dienomis Vilniaus universitete, jis yra programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) dalis, pranešė VEKS.

Anot pranešimo, tokie susitikimai rengiami kasmet vis kitoje šalyje. Tarptautinio garso intelektualai, akademinių sluoksnių atstovai ir kultūros leidinių redaktoriai juose svarsto europiniam tapatumui reikšmingas temas: pavyzdžiui, pernai Paryžiuje aptartos daugiakalbystės problemos.

Vilniaus susitikimo tema – „Europos istorijos“ – pasirinkta kaip išreiškianti aktualų poreikį „kurti naujus Europos naratyvus“ ir orientuota į gilias daugiakultūrines Lietuvos sostinės tradicijas.

„Tikimės, kad suinteresuota diskusija apie Europos praeitį, dabartį ir ateitį suteiks intelektualinių impulsų ne tik plečiant europinį diskursą Lietuvoje, bet ir svarstant pačių kultūros leidinių perspektyvas. Tai gera proga pasikeisti patirtimi, kaip išgyventi virtualizacijos ir globalizacijos laikais, kaip nesužlugti krizės akivaizdoje, – juk į Vilnių atvyksta daugiau kaip 70-ies Europos kultūros žurnalų leidėjai iš 34 šalių“, – pranešime spaudai cituojama žurnalo „Kultūros barai“ vyriausioji redaktorė Laima Kanopkienė.

Per susitikimą vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys žinomas disidentas, Čekijos ir Prancūzijos intelektualas, kino istorikas ir kritikas Antoninas J.Liehmas (Antoninas Lymas), garsus JAV istorikas, LDK tyrinėtojas Timothy Snyderis (Timotis Snaideris), vengrų rašytoja Eszter Babarczy (Estera Babarksi), JAV istorikė Marci Shore (Marsi Šor), Europos kultūros žurnalų portalo Eurozine vadovas Carlas Henrikas Fredrikssonas (Karlas Henrikas Fredriksonas) ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius