Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 22

Vilniuje vyks visuotinis teisėjų susirinkimas

Pirmadienį Vilniuje, Nacionaliniame operos ir baleto teatre, vyks visuotinis teisėjų susirinkimas, skirtas teismų šimtmečiui paminėti.
Prezidentė priėmė teisėjų priesaikas
Teismas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„XIII amžiuje kartu su Lietuvos valstybingumu prasidėjusi ir ne kartą skaudžius potyrius liudijusi Lietuvos teismų istorija šiandien leidžia didžiuotis stipria bendruomene bei nuveiktais darbais. Šis visuotinis teisėjų susirinkimas – ypatingas, atspindintis teismų vaidmenį įtvirtinant šalies valstybingumą bei šimtmečio ir šių dienų pokyčius“, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

Į renginį kviečiami teisėjai iš visos Lietuvos bei aukščiausi šalies vadovai. Iš viso tikimasi sulaukti apie 700 dalyvių.

Visuotiniame teisėjų susirinkime bus pristatyti Teisėjų tarybos strategijos įgyvendinimas ir pasiekti rezultatai, teismų veiklos pokyčiai, vyks diskusijos teismų sistemai aktualiais klausimais, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Numatomi kviestinių istorijos mokslininkų pranešimai apie teismų vaidmenį šalies valstybingumui, bus pristatytas specialiai Lietuvos teismų šimtmečio proga parengtas leidinys „Lietuvos teismų istorija ir dabartis“. Iškilmingos ceremonijos metu bus apdovanoti labiausiai teismų sistemai nusipelnę asmenys.

Pastarąjį kartą visuotinis teisėjų susirinkimas vyko 2016 metų lapkritį.

Lietuvoje dirba per 700 teisėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius