TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje žurnalistai simboliškai bandys išlaisvinti diktatorių įkalintus savo kolegas

Pasaulinę spaudos laisvės dieną Vilniuje skirtingų šalių žurnalistai buvusio Lukiškių kalėjimo teritorijoje organizuoja akciją #laisvęžurnalistams. Jos metu bus simboliškai išlaisvinti Baltarusijos diktatoriaus įkalinti kolegos ir prisimintas kiekvienas šiuo metu už savo profesinę veiklą kalėjimuose kankinamas žurnalistas.
Žurnalistų solidarumo akcija Vilniuje 2023 05 02
Žurnalistų solidarumo akcija Vilniuje 2023 05 02 / Renginio organizatorių nuotr.

Gegužės 3 dieną 10.00 valandą prie buvusio Lukiškių kalėjimo ir jo viduje grupė Baltarusijos režimo persekiojamų ir Lietuvos sostinėje prieglobstį radusių žurnalistų palaikomi savo kolegų iš Lietuvos susitinka bendrai solidarumo akcijai, kuria primenama, kad žurnalistikos veiklas nėra joks kriminalas ir už tai negali būti kankinami žurnalistai nė vienoje šalyje.

Demokratinėse šalyse įprastai garantuojama spaudos, žodžio laisvė nedemokratinėse šalyse yra absoliučiai sunkiai įsivaizduojama ir pasiekiama vertybė. Kaip teigia Vilniuje veikiančios Baltarusijos žurnalistų asociacijos vadovas Andrej Bastunets (ši organizacija gina nepriklausomus žurnalistus ir dėl to Lukašenkos režimo pripažinta ekstremistine), „baltarusiai apie spaudos laisvę svajoja jau 30 metų, tačiau realiai jie matė tik tris dešimtmečius vykstantį karą prieš žurnalistus“.

Šiemet Pasaulinę spaudos laisvės dieną Baltarusijoje už grotų sutiks 35 žiniasklaidos atstovai. Ir tai dar ne viskas, nes daugybė žurnalistų patiria kitokį persekiojimą, represijas ar terorą. Žurnalistai Vilniuje bandys solidariai pasakyti, kad negalima pasauliui pamiršti apie Baltarusijos režimą ir jo persekiojamus žmones. Žurnalistai sako, kad neturime sustoti remti kolegas ir reikia reikalauti paleisti politinius kalinius.

Panaši akcija vyko ir pernai Vilniuje, o vėliau persikėlė į kitas Europos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius