Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Vilnius – antroje vietoje pasaulyje pagal nekilnojamojo turto nuosmukį

Praėjusiais metais, palyginti su 2007-aisiais, labiausiai nekilnojamojo turto kainos nukrito Latvijos sostinėje, o Vilnius atsidūrė antroje šio nelinksmo sąrašo vietoje.
Sumažėjus nekilnojamojo turo pardavimui, suaktyvėja nuoma.
Praėjusiais metais nekilnojamojo turto kainos Vilniuje smuko beveik trečdaliu. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Latvijos sostinėje nekilnojamojo turto kainų nuosmukis praėjusiais metais buvo 37 proc., o Vilniuje būsto kainos praėjusiais metais, palyginti su 2007 metais, krito 27 proc. Tokie duomenys pateikiami tyrime „Global Property Guide“, rašo portalas rus.db.lv. Nekilnojamojo turto kainos taip pat labai smarkiai krito JAV (20 proc.), Didžiojoje Britanijoje (18 proc.), Islandijoje (16 proc.), Airijoje (12 proc.), Ukrainoje (12 proc.).

Tyrimo duomenimis, nekilnojamojo turto kainų staigus kritimas įvyko praėjusių metų ketvirtame ketvirtyje. Staigiausiai kainos tuo metu krito Latvijoje ir Honkonge.

Tyrimo autoriai teigia, jog Baltijos šalyse sunkiausioje situacijoje atsidūrė Latvija ir Lietuva. Pavyzdžiui, Rygoje praėjusiais metais standartinių butų kainos krito 37 proc.

Teigiama, kad praėję metai nekilnojamojo turto srityje buvo itin prasti, kainos smarkiai krito daugelyje iš 32 tirtų šalių. „Istorija rodo, kad po kracho turi praeiti daug metų, kad būsto rinka vėl taptų gyvybinga. Turint omenyje šį faktą ir Tarptautinio valiutos fondo prognozes, kad pasaulio  ekonomika šiais metais išaugs tik 0,5 proc., o tai reiškia, kad augimas bus mažiausias per pastaruosius 60 metų, šiemet nekilnojamojo turto rinkos pagyvėjimo pasaulyje tikėtis neverta“, – teigia tyrimo autoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius