Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 18

Vilnius atsisakė jungtis prie ukrainiečių turistinės iniciatyvos

Ukrainos miesto Lucko iniciatyvai per keturias valstybes „nutiesti“ vadinamąjį Gediminaičių kelią koją pakišo Vilnius, rašo „Lietuvos žinios“.
Iškilmingas vėliavos pakėlimas
Iškilmingas vėliavos pakėlimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kaip dienraščiui pasakojo Lucko merijos Turizmo departamento vadovė Natalija Bunda, mintis, kad kuo daugiau turistų pamatytų Gediminaičių Rytų Europoje pastatytas pilis, kilo Lucko merui Nikolajui Romaniukui. Šis miestas taip pat didžiuojasi turįs tokią pilį, be to, pastaruoju metu ji buvo restauruota.

Ji pabrėžė, kad nė iš vienos savivaldybės, kurios teritorijoje esantys miestai patenka į maršrutą, pinigų neprašoma. Tik norima išsamios informacijos apie lankomus objektus ir turizmo infrastruktūrą – nakvynės vietas, maitinimo įstaigas.

„Ukrainiečių siūlymą svarstė didžiulė komisija. Po ilgų diskusijų ji pareiškė mananti, jog merijoje yra pernelyg mažai žmogiškųjų išteklių ir lėšų, kad dalyvautume tame projekte. Be to, kaip rodo patirtis, panašūs projektai dažnai lieka tik popieriuje, naudos iš jų nėra“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių skyriaus vedėja Audronė Kraštinaitienė.

Ukrainiečių idėjai parengti iš Ukrainos per Lenkiją ir Baltarusiją į Lietuvą besidriekiantį Gediminaičių kelio maršrutą pritaria Kaunas, Trakai ir Ukmergė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius