Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 05

Vilnius kviečia gyvas šventines eglutes išsaugoti iki pavasario ir pasodinti Kalėdų mišką

Vilnius miesto savivaldybė šeštadienį pranešė kviečianti žmones gyvas šventines eglutes išsaugoti iki pavasario ir pasodinti Kalėdų mišką.
Penktadienio vakaras Vilniuje šaltas ir snieguotas.
Kalėdų eglutės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai gali tapti ir šeimos tradicija, ir edukacija vaikams, ir dovana miestui – kasmet vilniečiai nuperka tūkstančius vazoninių eglučių, kurių gyvavimas baigiasi po Naujųjų metų“, – pranešime teigė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Jo teigimu, savivaldybė padės pasodinti išsaugotas šventines eglutes.

„Užduotis nėra lengva, bet rezultatas – Kalėdų miškas – atpirks pastangas, todėl kviečiu visus vilniečius pabandyti iki pavasario balkone ar lauke išsaugoti eglutę. O pavasarį ne tik pakviesime jas pasodinti, bet ir padėsime jums tai padaryti“, – sakė Vilniaus vadovas.

Kalėdų mišką numatoma sodinti netoli Verkių rūmų, Verkių regioniniame parke. Eglutes sodinti padės Vilniaus parkų prižiūrėtojai.

Savivaldybės teigimu, norint išsaugoti iki pavasario vazoninę eglutę arba kenį, rekomenduojama juos nuolat laistyti, kol jie dar papuošti.

Eglutę nupuošus, ją būtina perkelti į atvirą balkoną arba lauką. Jeigu nėra minusinės temperatūros, laistyti keletą kartų per mėnesių, o jeigu šalta – nelaistyti.

Anot mero, bus didelis pasiekimas ir naujos miesto tradicijos formavimosi pradžia, net jei prigis ir vos viena iš penkių eglučių.

Savivaldybė sako tokią akciją planuojanti organizuoti kasmet ir tokiu būdu išsaugoti bent dalį Kalėdoms vis paaukojamų eglučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius