-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Vilnius lieka be skrydžių

Oro bendrovės koreaguoja skrydžių maršrutus. Šią savaitę vienas po kito nutraukiami skrydžiai iš Vilniaus oro uosto. Iki šiol žiemomis bendrovės jų tik mažindavo, šiemet – apskritai atsisako.
Oro uoste dirbantys taksistai linkę pasipelnyti užsieniečių sąskaita.
Oro uoste dirbantys taksistai linkę pasipelnyti užsieniečių sąskaita. / M.Vidzbelio nuotr.

Bendrovės teigia, kad tai daryti verčia mažėjantis keleivių srautas. Tuo metu Vilniaus oro uostas naujus maršrutus atidarančioms bendrovėms jau siūlo nuolaidas, praneša LTV „Panorama“.

Bendrovė „flyLAL Lithuanian Airlines“ nuo antradienio nutraukė skrydžius į Stambulą, nuo trečiadienio – į Paryžių, nuo kito pirmadienio – į Romą. Mažėja skrydžių į Frankfurtą ir Milaną. Bendrovės atstovai tikina, kad iš anksto bilietus įsigiję keleiviai nebus palikti likimo valiai.

Žiemą skrydžių į Berlyną, Briuselį bei Londoną atsisakanti ir bendrovė „airBaltic“ teigia, kad tai daryti verčia smarkiai mažėjantis keleivių srautas. Ši įmonė bilietus įsigijusiems keleiviams taip pat žada grąžinti pinigus arba siūlyti skrydžius iš Rygos. Beje, iš Latvijos sostinės „airBaltic“ organizuoja per pusšimtį skrydžių, tuo metu iš Vilniaus – tik šešis.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pripažįsta,kad Rygos oro uostas glaudžiau bendrauja su oro bedrovėmis, todėl yra patrauklenis nei Vilniaus. Ministras tikisi, kad išrinkus naują Vilniaus oro uosto direktorių, peržiūrėjus mokesčius ir pagerinus paslaugas keleiviams pavyks pritraukti naujų oro bendrovių.

Vilniaus oro uostas naujus maršrutus atidarančioms oro bendrovėms ketina vienus metus taikyti 50 proc. tūpimio mokesčio nuolaidą.

Pirmadienį Vilniaus oro uostas skelbė, kad per 2008 m. oro uostas aptarnavo 2,048 mln. keleivių. Tai geriausias šios įmonės veiklos rezultatas nuo pat jos įkūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius