Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 25

Vilnius Nacionaliniam stadionui ir Lazdynų baseinui tikisi europinių pinigų

Nacionalinį stadioną, kurio griaučiai stovi ant Šeškinės kalno, ir Lazdynų baseiną Vilniaus miesto savivaldybė matytų galimybę pastatyti iš europinių pinigų. Esą jų galėtų atsirasti 2014–2020 metais, kai prasidės naujoji Europos Sąjungos finansinė programa.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinio stadiono griaučiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokias galimybes Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus aptarė su premjeru Algirdu Butkevičiumi susitikime, kuriame dalyvavo ir Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Tomas Kučinskas bei Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Klemensas Rimšelis. Anot vicemero, premjerui buvo pateiktos kelios Nacionalinio stadiono ir Lazdynų baseino ateities vizijos bei aptarta galimybė gauti lėšų iš ES fondų joms įgyvendinti.

„Tiek premjeras susidomėjęs tais projektais, tiek KKSD atstovai, tiek plaukimo federacijos atstovai. Diskusijos buvo įdomios ir karštos. Manau, atsirado galimybių 2014–2020 metais gauti finansavimą šiems objektams“, – po susitikimo sakė J.Pinskus.

KKSD siūlo 2014–2020 metų Nacionalinėje pažangos programoje prioriteto „Regioninė plėtra“ priemonėje „Atnaujinti ir plėtoti tolygią, sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą ir sportą skatinančią viešąją infrastruktūrą“ išskirti nacionalinės svarbos sporto objektų finansavimą, pasinaudojant naujos ES finansinės perspektyvos lėšomis. Taip būtų galima spręsti tiek Vilniaus Lazdynų ir Klaipėdos plaukimo baseinų, tiek Nacionalinio stadiono statybų klausimus.

Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas

J.Pinskaus teigimu, buvo pateiktas supaprastintas Nacionalinio stadiono projektas, pagal kurį atsisakoma erdvių po tribūnomis įrengimo su sąlyga, kad jas būtų galima įrengti vėliau. Tokiu būdu projektas atpigo nuo 340 mln. Lt iki 270 mln. Lt.

„Dėl Lazdynų baseino turime įvairių variantų, reikia apibrėžti sumą pinigų, kurią galėtume turėti. Nes čia kaip su mašina – galimą nusipirkti žigulį, bet galima ir mersedesą. Todėl ir dabar nuo pinigų priklausys, kokio lygio baseiną turėsime. Buvo pabrėžta, kad baseino projekto įgyvendinimas galėtų kainuoti nuo 30 iki 40 mln. Lt. Tad turi būti paruoštas tokiai sumai pinigų, kad atitiktų kokybę vertę“, – teigė J.Pinskus.

Baseinas turėtų būti 50 metrų ilgio, dešimties takelių, jame būtų bent 1500 sėdimų vietų ir galima būtų organizuoti bent jaunių ir jaunimo pasaulio čempionatus. Linkstama statyti naują baseiną, o ne rekonstruoti dabartinį. Nors yra įvairių vertinimų, pats vicemeras tvirtina palaikantis idėją statyti naują: „Vėl palyginčiau su mašina: kiek tu beremontuok seną, supuvusį žigulį, iš jo mersedeso nepadarysi. Taip ir čia, juk statybų technologijos tobulėja, todėl jas kišti į seną baseiną, kur nėra geros ventiliacijos, stogo konstrukcijos yra realiai supuvusios, neverta.“

Su premjeru pasiektas susitarimas, pasak J.Pinskaus, kad bus bandoma gauti europinių lėšų šiems objektams, o tam reikia gerai pasiruošti. Esą laiko ruoštis dar yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius