Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 24

Vilnius naktį kviečia šokti

Naktinėti mėgstantys vilniečiai ir miesto svečiai šįvakar turės ką veikti – Vilniuje pirmąsyk rengiamas projektas „Green Night“. Vienuolika sostinės klubų vieningai atvers savo duris, kviesdami nemokamai šokti, bendrauti ir susipažinti su sostinės klubine kultūra.
Prie projekto „Green Night“ prisijungęs didžėjus Rimas Šapauskas šiąnakt suks plokšteles bare „Paparazzi“.
Prie projekto „Green Night“ prisijungęs didžėjus Rimas Šapauskas šiąnakt suks plokšteles bare „Paparazzi“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į klubą dažniau didžėjauti nei šokti keliaujantis televizijos ir renginių vedėjas Rimas Šapauskas tikino, kad Vilniuje klubinės kultūros puoselėtojai žengia koją kojon su Vakarais, kurie diktuoja šios kultūros madas. „Juk atvyksta pasirodyti pasaulinio lygio atlikėjai, mūsų klubais susidomėję pasauliniai tinklai, su kuriais bendradarbiauja mūsų didžėjai“, – sakė R.Šapauskas ir kvietė vilniečius šįvakar būtinai įsilieti į Vilniaus klubinį gyvenimą.

Vilniaus savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas Edmundas Žalpys pripažino, kad naktiniai klubai – neatsiejama miesto kultūros dalis. „Ką Vilniuje turėtų matyti turistai? Manau, pirmiausia turėtų būti pristatomas kultūros paveldas, o antroje vietoje – klubų kultūra. Sveikinu šį renginį, kuris galėtų prisidėti siekiant didesnio turistų srauto. Be to, šis projektas padės jaunimui pamatyti naktinio Vilniaus „panoramą“, – sakė E.Žalpys, prasitardamas, kad pats anksčiau net 10 metų buvo atsakingas už diskotekų veiklą visoje Lietuvoje, o 1986-aisiais parašė knygą „Diskotekos ABC“.

Ką Vilniuje turėtų matyti turistai? Manau, pirmiausia turėtų būti pristatomas kultūros paveldas, o antroje vietoje – klubų kultūra.Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas E.Žalpys linkėjo, kad sostinės klubai kuo greičiau atsigautų nuo krizės ir „nebūtų matyti užkaltų durų ir juodų langų“.  „Green Night“ išvakarėse „15min“ pasidomėjo, kokiomis nuotaikomis gyvena sostinės klubai ir ko reikia, kad ši kultūra sėkmingai plėtotųsi.

Šįvakar po vasaros pertraukos duris atveriančio klubo „Gravity“ rinkodaros vadovas Vytautas Romeika sakė, jog kur kas labiau nei klubo sienos yra svarbūs lankytojai. „Klubas turi juos traukti, sužadinti norą grįžti vėl ir vėl“, – sakė jis. Žinomus užsienio didžėjus prie savo pulto kviečiančio „Gravity“ atstovo teigimu, Vilniuje klubinė kultūra gyvuoja, mat čia vyksta didžiulio dėmesio sulaukiantys renginiai, apie kuriuos atgarsiai sklinda po visą pasaulį. „Gerų, laimingų ir kultūringų“ žmonių sostinės – klubo „Tamsta“ – atstovė Ona Rimeikienė taip pat sakė tikinti, jog klubinė kultūra Vilniuje gyva. O naktiniam klubui sėkmingai gyvuoti, anot jos, tereikia jaukios, saugios, nevaržančios aplinkos, geros muzikos ir puikios nuotaikos.

Už sostinės klubų „Woo“ ir „Opium Club“ renginius ir rinkodarą atsakingas Rolandas Jarušauskas tvirtino, kad būtinas gero naktinio klubo garantas – jo vadovas, dalyvaujantis visuose klubo procesuose ir mėgstantis muziką.

Optimizmu netrykšta

Nors abu R.Jarušausko atstovaujami klubai gausiai lankomi, jis neslėpė manantis, kad Vilniui tikroji klubinė kultūra tolima. „Vienas klubas nuo kito kopijuoja, todėl kur benueitum, visur tas pats. Žmonės gaili net 10 Lt už įėjimą į diskoteką, nesupranta, kad ir didžėjams reikia valgyti, pirkti plokšteles. Juolab kad labai nedaugelis klubų lankytojų supranta gerą šokių muziką“, – apgailestavo R.Jarušauskas.

Klubo „Pabo Latino“ rinkodaros vadovė Jovita Jučaitė pritarė, kad klubų kultūros Vilniuje kol kas nėra, nors ir yra potencialas – yra kokybiškų, ilgai gyvuojančių klubų, kuriuose netrūksta norinčių šokti, padorių ir draugiškų lankytojų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio „Green Night“ pristatymas
Viktoras Diawara

Turintys savo veidą

Menų fabriko „Loftas“ vadovas ir vienas „Green Night“ entuziastų Viktoras Diawara sakė, kad bene svarbiausia norint pelnyti lankytojų prielankumą – išskirtinis klubo įvaizdis, programa, unikalus jos turinys. „Lietuvoje žmonės nuolat skelbia, kas vyks vakarėlio metu, o mes stengiamės nustebinti žiūrovą, nieko neišduodame, atėjusiems smagu sulaukti siurprizų. Svarbiausia tai, kad svečiai žino, kad gaus kažką įdomaus“, – kalbėjo muzikantas.

V.Diawaros teigimu, „Loftas“ – naujovių vieta. „Čia renkasi ne tik jaunimėlis, bet ir solidžius darbus dirbantys žmonės, kuriems norisi įdomesnės pramogos, norisi gyvybės“, – šypsojosi jis. V.Diawara teigė manantis, jog Vilniuje vyko, vyksta ir dar vyks gerų vakarėlių, tačiau yra kur tobulėti. „Yra entuziastų, kurie nepasiduoda ir stengiasi atvežti įdomių projektų. Trūksta daugiau tų naujovių, noro rizikuoti, mėginimų vežtis ne tik garsius vardus, bet ir gerą muziką, smagų šou. Juk viskas priklauso, nuo to, kaip organizatoriai šiuos projektus pateiks. Lietuvoje trūksta „vidutinio sluoksnio“ renginių: ne tokių, kaip eilinis „tūsas“, bet ir ne Davidas Guetta“, – sakė muzikantas.

V. Ovadnevo nuotr./Egmontas Bžeskas
Egmontas Bžeskas

Trūksta spalvų

Tarp Lietuvos ir Azerbaidžano šiuo metu gyvenantis Egmontas Bžeskas, nors ir turėdamas įtemptą dienotvarkę, sakė kartais spėjantis nulėkti į kokį klubą Vilniuje. „Dažniausiai lankausi „Absento fėjose“. Jaučiuosi ten saugiai. Ten renkasi skirtingi žmonės – ir verslininkai, ir mano Dailės akademijos laikų kolegos“, – sakė prodiuseris. Anot jo, geram naktiniam klubui svarbiausia atmosfera, jo savininko dvasia ir besiburiantys bendraminčiai.

„Eini ten, kur patinka publika, nesvarbu, ar klubas tviskės auksu ir bus nutiestas raudonais kilimais, ar ne“, – teigė E.Bžeskas. Jo teigimu, lyginant su užsienio šalimis, girtis klubine Vilniaus kultūra sunku. „Ji yra, bet čia tiesiog mažai žmonių. Neturim tos spalvotos minios, skirtingų rasių mišinio, kaip kitose Europos sostinėse. Šiek tiek yra to vienodumo, monotonijos. Tačiau nėra visai ramu. Vilnius šėlsta vakare“, – sakė pramogų pasaulio atstovas.

Žada šokius ir muzikines staigmenas

Šį rudenį Vilniaus klubai vilios lankytojus skirtingai: „Pabo Latino“ – aistringu salsos šokiu, teminiais renginiais ir koncertais, „Loftas“ – meniškais netikėtumais ir netradiciniais kūrybiniais sprendimais, „Woo“ – naujais lietuviškais didžėjais, „Opium“ – kokybiškais užsienio didžėjų vakarėliais, „Gravity“ – geriausiais skirtingų muzikinių stilių didžėjais iš Lietuvos ir užsienio,  „Tamsta“ – naujais Lietuvos gyvos muzikos atradimais ir virtuozais iš svečių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius