-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 21

Vilnius negaus 22 mln. litų miesto aptvarkimui prieš pirmininkavimą Europos Sąjungoje

Pagerinti sostinės įvaizdį – užlopyti duobėtas gatves, sutvarkyti fontanus ir viešuosius tualetus – prieš Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai norėjusi Vilniaus savivaldybė nieko nepešė. Vyriausybė atsisakė skirti prašytus 22 mln. litų, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilnius katedra
Vilniaus katedra

Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus teigimu, prieš prasidedant Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai būtina apsitvarkyti, kad sostinė „atrodytų padoriau“. Kad Vilnius pasirengtų deramai priimti į pirmininkavimo renginius atvyksiančius svečius, anot jo, ne tik miesto savivaldybės reikalas.

Dėl miesto savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę prašydama skirti 22 mln. litų.

Prieš Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai norėta sutvarkyti, asfaltuoti tam tikrus sostinės Švitrigailos, J.Basanavičiaus, Pylimo, Sodų, S.Dariaus ir S.Girėno, Geležinio Vilko gatvių ruožus, pakeisti bortus, suremontuoti šaligatvius.

Tarp būtinų atlikti darbų nurodomas ir prie Seimo rūmų esančio fontano remontas, Nepriklausomybės aikštės tvarkymas. Taip pat – V.Kudirkos aikštėje, Pamėnkalnio, Bazilijonų gatvėse esančių viešųjų tualetų atnaujinimas.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktoriaus pavaduotojos Daivos Rimašauskaitės teigimu, ministerijos koordinuojamame Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai tarpinstituciniame veiklos plane numatyta finansuoti tik tiesiogiai su pirmininkavimu susijusią veiklą.

„Vilniaus miesto savivaldybės prašomos lėšos infrastruktūriniams projektams nėra numatytos. Tarpinstitucinis veiklos planas numato lėšas tik renginiams ir susitikimams“, – pabrėžė ji.

ES Tarybai Lietuva pirmininkaus 2013 metų antrąjį pusmetį. Su tuo susijusiuose renginiuose, kurių dauguma vyks Vilniuje, laukiama gausiai iš užsienio atvyksiančių svečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius