Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05

Vilnius pasiryžo statyti naują baseiną

Artimiausiame Vilniaus tarybos posėdyje politikams teks spręsti, ar Vilniui reikia naujo 25 metrų baseino. Siūloma skelbti konkursą, kurio metu būtų nusipirkti baseino projektavimo ir statybos darbai.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseiną kapitaliniam remontui galima bus uždaryti, jeigu pavyks pastatyti naują. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Plaukimo baseinas – skaudi tema Vilniui. Jau ne vienerius metus kalbama, kad Lazdynų baseiną būtina arba kapitaliai remontuoti, arba iš viso nugriauti. Tačiau pinigų vis atsirasdavo tik kosmetiniam patvarkymui.

Dabar miesto savivaldybė svarsto galimybę statyti naują baseiną. Šį klausimą artimiausiame posėdyje svarstys sostinės politikai. Kaip rašoma Vilniaus tarybos sprendimo projekte, savivaldybė pirktų 25 metrų baseino Vilniaus mieste projektavimo ir statybos darbus. Baseinas turėtų būti 8 takelių, jo energetinio efektyvumo klasė – ne žemesnė kaip A.

Būsimiesiems projektuotojams ir statytojams numatyta ir daugiau sąlygų. Tarkim, kad baseinas turi atsirasti šalia tankiai apgyvendintų Vilniaus miesto vietų ne didesniu kaip 500 m atstumu nuo daugiaaukščių gyvenamųjų statinių teritorijų.

Skelbsime konkursą, kas mums pastatys baseiną savo arba valstybinėje žemėje. Reikia naujo baseino, kad galėtume pilnai rekonstrukcijai uždaryti Lazdynų baseiną, – teigė R.Cibulskienė.

Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus pavaduotojos Rasos Cibulskienės teigimu, pinigų šiam projektui savivaldybei kol kas nereikės, kadangi numatytas išsimokėjimo laikotarpis negali būti trumpesnis negu 10 metų. Pradėti mokėti miestas norėtų tik visiškai pabaigus baseino įrengimo darbus.

„Skelbsime konkursą, kas mums pastatys baseiną savo arba valstybinėje žemėje. Reikia naujo baseino, kad galėtume pilnai rekonstrukcijai uždaryti Lazdynų baseiną“, – teigė R.Cibulskienė.

Būtent konkurso metu ir paaiškės, kur naujasis baseinas galėtų atsirasti – rangovai turės siūlyti vietas baseino statyboms. „Konkurso medžiagą, jei taryba pritars iki rugpjūčio atostogų, planuojama parengti per liepą-rugpjūtį ir rugsėjį būtų galima skelbti konkursą. Statybos galėtų prasidėti 2014 m. II ketvirtį ir truktų apie metus ar pusantrų“, – kalbėjo R.Cibulskienė.

Sutartis dėl baseino projektavimo ir statybos darbų pirkimo palaiminti taip pat turės Vilniaus tarybos politikai.

Vilnius jau ne kartą svarstė idėjas statyti naują baseiną, tačiau kol kas nesėkmingai. Kažkada Lietuvos sostinė turėjo atvirą baseiną šalia Žalgirio stadiono, kuris dabar apleistas ir pamirštas – teritorijos savininkai nesutarė su kaimynystėje esančių Koncertų ir sporto rūmų bei Žalgirio stadiono savininkais ir dėl to tvirtino negalėję vietoj atviro baseino statyti suplanuotų gyvenamųjų namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius