-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Vilnius pasisako už Europos naktį be nelaimingų atsitikimų

Šį penktadienį, spalio 15 d. Vilnius jungiasi prie visos Europos ir pasisako už „ENWA: European Night Without Accident“ (vert. Europos naktis be nelaimingų atsitikimų).
Alkotesteris
Alkotesteris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Naktis Vilnius

Tai sąmoningumo kampanija, kasmet organizuojama trečiąjį spalio šeštadienį Europos naktiniuose klubuose. Pagrindinis kampanijos tikslas, kad jauni žmonės, savanoriai, paprasta ir draugiška kalba šnekėtųsi su kitais jaunais žmonėmis apie atsakingumą, sąmoningą linksminimąsi ir saugų vairavimą.

Prie unikalaus įvykio prisidedančiuose naktiniuose klubuose, „Briusly“, „Gorky“, „Misterija“, akcija bus vykdoma dviem etapais. Visų pirma, projekto savanoriai, pasilinksminti į klubus automobiliu atvykusiems lankytojams pasiūlys prisidėti prie reiškinio sklaidos. Sutikę vairuotojai pasižadės būti blaivūs, kai po vakarėlio sės prie savo transporto priemonės vairo.

Atsakingi vairuotojai jau įėję į klubus bus paženklinti specialiomis apyrankėmis, kurios turės vertės ir antrame etape: išeinantiems iš klubo „naktinėtojams“ su apyrankėmis alkotesteriais bus atliekamas blaivumo testas. Kai kuriems vairuotojams bus pasiūlyta ir savanoriškai atlikti narkotinių bei psichotropinių medžiagų vartojimo testą. Išpildę pažadą išlikti blaivais, atsakingi vairuotojai bus apdovanoti partnerių bei rėmėjų dovanomis, o pažado neištesėję ir blaivumo testo neišlaikę vairuotojai bus paskatinti savo transporto priemones palikti prie naktinio klubo arba leisti vairuoti draugams, nevartojusiems jokių svaigiųjų medžiagų.

ENWA organizatoriai tikisi, kad žingsnis po žingsnio jaunų žmonių mentalitetas keisis. Nakties be nelaimingų atsitikimų patirtis Europos mastu rodo, kad atsakingo bei blaivaus vairavimo rezultatai tarp jaunimo gerėja.

Prie kampanijos Vilniuje įgyvendinimo prisideda socialiai atsakingas portalas www.alkotesteris.lt, klubus aprūpinsiantis alkotesteriais, o visus pažadą ištesėjusius, atsakingus vairuotojus motyvuos ir sparnus jiems suteiks „Red Bull“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius