Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Vilnius pirks naujų troleibusų ir autobusų

Vilniaus miesto taryba pritarė projektui pirkti ekologiškus autobusus ir troleibusus. Tai padaryta skubos tvarka, kadangi kitu atveju miestas nespėtų patiekti paraišką gauti Europos Sąjungos paramą, už kurios lėšas ir ketinama pirkti viešojo transporto priemones.
Nuo šiol į visuomeninį transportą vilniečiai lips tik per priekines duris
Vilnius naujus troleibusus ir autobusus pirks už ES lėšas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

18 naujų gamtinėmis dujomis varomų ekologiškų autobusų miestas turėtų įsigyti už kiek daugiau negu 16 mln. Lt, iš kurių tik 15 proc. privalės skirti miestas. „Jeigu taryba šitame posėdyje nepritars šiam klausimui, autobusai nuvažiuos į kažkurį kitą didįjį Lietuvos miestą“, – įspėjo Finansų valdymo ir apskaitos departamento Europos Sąjungos projektų koordinavimo skyriaus vedėjas Gintas Kimtys.

Šis bei sprendimas dėl naujų troleibusų pirkimo, kuriam iš ES fondų planuojama skirti 17 mln. Lt, buvo ne kartą atidėlioti. Paraišką dėl noro gauti ES paramą savivaldybė privalo pateikti ne vėliau negu liepos 15 dieną, todėl suskubta tai daryti paskutiniame senosios kadencijos posėdyje. Pagrindinis šio projekto iniciatorius – vicemeras Romas Adomavičius.

Atsižvelgdami į spaudžiančius terminus politikai tiek troleibusų, tiek autobusų pirkimui pritarė skubos tvarka. Esą tokiu būdu bus pagerintas susisiekimas sostinėje viešuoju transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius