Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 25

Vilnius sveikina Sakartvelą – šalies Nepriklausomybės proga nušvito sostinės tiltai

Sakartvelo Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Vilnius tradiciškai sveikina bičiulius – šį vakarą Sakartvelo vėliavos spalvomis nušvito sostinės Baltasis ir Žvėryno tiltai.
Sakartvelo Nepriklausomybės proga apšviesti Vilniaus tiltai
Sakartvelo Nepriklausomybės proga apšviesti Vilniaus tiltai / Sauliaus Žiūros nuotr.

Šiemet kartvelai švenčia jau 102-ąsias Nepriklausomybės metines: 1918-ųjų gegužės 26-ąją Sakartvele buvo paskelbta Nepriklausomybės deklaracija. Sakartvelo ambasada rytoj, 15:55 val. Katedros aikštėje išskleis didžiulę vėliavą, o 16:10 val. giedos himną.

Sauliaus Žiūros nuotr./Sakartvelo Nepriklausomybės proga apšviesti Vilniaus tiltai
Sauliaus Žiūros nuotr./Sakartvelo Nepriklausomybės proga apšviesti Vilniaus tiltai

„Vilniaus ir Sakartvelo saitai, užsimezgę seniai, visada išliko labai tvirti bendroje laisvės ir nepriklausomybės kovoje. Džiaugiuosi, kad Vilniuje turime Tbilisio skverą, o Tbilisyje – Vilniaus. Taip pat dar pernai švęsdami susigiminiavusių miestų 10 metų tautų draugystės sukaktį atidengėme atnaujintą atminimo akmenį su užrašu „Sakartvelo". Tikiu, kad ir toliau šią draugystę puoselėsime. Visų vilniečių vardu, sveikinu Sakartvelo žmones su nacionaline švente - branginkime ir saugokime laisvę kartu" – sveikino Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Sakartvelas šiemet taip pat pasveikino Vilnių bei visą Lietuvą su nepriklausomybės atkūrimo jubiliejumi – žymiausias Tbilisio objektas – Televizijos bokštas šių metų kovo 11-ąją nušvito Lietuvos vėliavos spalvomis.

Dar 2017 metais Vilnius originaliai pasveikino Sakartvelo žmones atsivėrusios galimybės laisvai keliauti po Europą proga – daugiau kaip 130 svečių, pirmą kartą atskridusių iš Kutaisio į Lietuvos sostinę, be vizų Vilniaus oro uoste pasitiko maloni staigmena – muzika ir vaišės.

Dviejų sostinių – Vilniaus ir Tbilisio – susigiminiavimo sutartis buvo pasirašyta dar 2009 m. Tais pačiais metais Sakartvelo sostinėje Tbilisyje buvo atidarytas Vilniaus skveras, kuriame įrengta vaikų žaidimų aikštelė, fontanas. Skvere yra ir unikali siena, primenanti Vilniuje esančią Literatų gatvėje.

Vilniaus skvere Tbilisyje taip pat galima rasti dovaną nuo vilniečių – skulptoriaus Gitenio Umbraso „Stebuklų plytelę". 2015 m. Vilniuje, ties A.Mickevičiaus ir Kęstučio gatvių sankryža buvo įkurtas Tbilisio skveras. Skvere įrengti suoliukai su Tbilisio inicialais, atidengtas paminklinis akmuo, jame kiekvieną rudenį Sakartvelo ambasada rengia tradicinę šventę „Tbilisoba".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius