Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19

Vilnius turės dar vieną laivą – į Nerį nuleistas būsimasis plaukiojantis restoranas

Apie Neries atgaivinimą Vilniaus mieste, upės ir jos pakrančių geresnį pritaikymą gyventojų poreikiams, turizmui ir poilsiui kalbama jau ne vienerius metus. Tačiau iki šiol pasiekta ne itin daug – Nerimi plaukioja laivas „Ryga“, keletas mažesnių laivelių, šalia Baltojo tilto stovinčiojoje mobilioje prieplaukoje įsikūrė kavinė. Daugiau gyvybės Neries upei tikimasi įpūsti kitąmet, kai ja plaukioti pradės dar vienas didelis laivas.
Laivo „Švyturys“ nuleidimas į Nerį
Laivo „Švyturys“ nuleidimas į Nerį / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį laivas iš Kauno į Vilnių atvežtas sausumos keliais. Kadangi visas laivas nebūtų tilpęs važiuojant po tiltais, teko nupjauti viršutinę jo dalį. Tačiau per žiemą laivas ne tik atgaus pirminę išvaizdą, bet ir bus patobulintas.

Į Nerį laivas nuleistas kranais ketvirtadienio rytą ties Tautinio olimpinio komiteto pastatu. Laivą įsigijo mobiliosios prieplaukos šalia Baltojo tilto nuomininkai, jie ketina jį paversti plaukiojančiu restoranu.

„Laivas atgabentas iš Kauno, jis priklausė Vidaus vandens kelių direkcijai. Laivas didelis, 20 metrų ilgio. Šiuo metu jis turi pusantro aukšto, bet po rekonstrukcijos žiemą laivas bus kitoks, didesnis“, – žadėjo naujasis laivo savininkas Aurelijos Kinas.

A.Kino teigimu, pirmiausia atsigabentas laivas bus remontuojamas, tikrinama jo techninė būklė ir galimybės. „Turime tikslą iš laivo padaryti barą-restoraną. Šiuo metu mobiliojoje prieplaukoje stipriais alkoholiniais gėrimais prekiauti negalime, o laivas gaus tokią licenciją ir veiks kaip baras“, – teigė naujojo laivo savininkas.

A.Kinas tikisi, kad jau šiemet išbandys laivą, ar juo bus galima plaukioti, o kitąmet plaukioti žadama būtinai. „Per žiemą įrengsime, viską sutvarkysime. O kai neplaukios, stovės šalia prieplaukos, tiek naujasis restoranas, tiek „Barža“ veiks tuo pačiu metu“, – ateities planus pasakojo naujojo laivo šeimininkas.

VIDEO: Laivo nuleidimas į Nerį

Šiuo metu „Barža“ nedirba naktimis, o tai, anot A.Kino, didelis trūkumas – juk Neryje stovintis laivas netrukdo jokiems kaimynams, niekas negalėtų skųstis triukšmu, tačiau darbo laikas ribotas.

Šią vasarą Nerimi plaukiojo dar vienas keistas laivas, kuris iš upės traukė akmenis ir dumblą. Tokiu būdu valytas Neries dugnas, kad upe galėtų plaukioti daugiau laivų. Tai darė bendrovė „Barta“, kuriai priklauso ir laivas „Ryga“. Projektas vykdytas kartu su Susisiekimo ministerija ir Vidaus vandenų kelių direkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius