Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

Vilnius vėl turės tris vicemerus – į savivaldybę grįžta korupcija įtartas ir už tai prieš teismą stojęs Romas Adomavičius

Po 15 mėnesių priverstinės pertraukos penktadienį į savo pareigas Vilniaus miesto vicemero kėdėje grįš socialdemokratas Romas Adomavičius. Šiuo metu korupcija įtartas politikas yra teisiamas.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Apie tai, kad pagaliau grįžta į darbą, 15min.lt patvirtino pats politikas: „Trečiadienį vyko teismo posėdis, prokuroras pasakė, kad iš bylos nagrinėjimo, liudininkų parodymų jis mato, jog nėra jokio pagrindo tęsti nušalinimą, aš tam nesipriešinau, ir teismas priėmė sprendimą visus nušalinimus panaikinti.“

R.Adomavičius ne tik eis vicemero pareigas, bet ir dirbs miesto taryboje, į kurią yra išrinktas Socialdemokratų partijos sąraše, taip pat – savivaldybės įmonių valdybose, tarp jų ir „Vilniaus vandenų“.

„Man visus apribojimus panaikino, į visas pareigas grąžino. Pasistengsiu pasakyti pažodžiui: „Panaikinti nušalinimą nuo vicemero, tarybos nario, nuo visų stebėtojų tarybų, įskaitant ir „Vilniaus vandenis“. Nedirbu jau 15 mėnesių“, – teigė R.Adomavičius.

Būtent dėl "Vilniaus vandenų" ir kilo skandalas, po kurio R.Adomavičiui tenka minti teismų slenksčius. Skandalas kilo 2012-ųjų spalį, prieš Seimo rinkimus. Sostinės vicemeras yra kaltinamas, kad, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos narys, žadėdamas pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį – 40 tūkst. Lt.

Į darbą savivaldybėje grįžtantis vicemeras tikina, kad jo kuruojamos sritys nesikeis – jis toliau rūpinsis miesto ūkiu, transportu. Politikas tikino manąs, kad savo darbą išmano ir dirbo gerai, o per tuos metus jo sričių neperėmė joks kitas savivaldybės vadovas. Anot R.Adomavičiaus, meras Artūras Zuokas patenkintas, kad jis grįžta, nes šiose srityse prisikaupė neišspręstų problemų.

Kitus du mero pavaduotojų postus Vilniaus savivaldybėje užima „darbietis“ Jonas Pinskus ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius