Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

„Vilties bėgimo“ metu – 10 km bėgimo plentu čempionatas

Artėjant gegužės 22-ajai, „Vilties bėgimo“ dienai, į Klaipėdą iš Vilniaus atskriejo džiugi žinia: ketvirtą kartą organizuojamo tarptautinio bėgimo metu uostamiestyje vyks prestižinis sporto renginys – atviras Lietuvos 10 km bėgimo plentu čempionatas.
Daugiausia „Vilties bėgimo“ dalyvių - moksleiviai.
Daugiausia „Vilties bėgimo“ dalyvių – moksleiviai. / A.Kripaitės nuotr.

Anksčiau į Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) renginių kalendorių  įtrauktas bėgimo plentu čempionatas vykdavo tarptautinio renginio „Bėkime su Živile Balčiūnaite“ metu. Tačiau drausminei komisijai priėmus sprendimą diskvalifikuoti Lietuvos maratonininkę, neįvyks ir jos vardu pavadintas renginys, organizuotas sostinėje tuo pat metu, kaip ir „Vilties bėgimas“. 

Likus vos mėnesiui iki varžybų, Lietuvos 10 km bėgimo plentu čempionatą LLAF nusprendė surengti Klaipėdoje.

Pasak „Vilties bėgimo“ organizatorių, šis pokytis tradiciniam uostamiesčio bėgimo renginiui suteiks daugiau sportinės dvasios ir turėtų pritraukti gausesnį bėgikų skaičių.

Šiuo metu į ketvirtąjį tarptautinį sporto renginį jau užsiregistravo beveik 400 dalyvių ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir Kanados, Didžiosios Britanijos šalių. 

Balandžio 2 d. prasidėjusi registracija į „Vilties bėgimą“ tęsis iki gegužės 21 d. 19 val. Norintieji dalyvauti „Vilties bėgime“ gali pasirinkti jų fizinę sveikatą ir galimybes atitinkančius nuotolius. 

10 km IAFF sertifikuotą trasą, kurios pradžia prie BIG prekybos centro, kviečiami įveikti profesionalūs sportininkai bei pasiruošę bėgimo mėgėjai. Taip pat galima bėgti 5.6 km  nuotolį - nuo Akropolio prekybos centro, 2,9 km – nuo  Atgimimo aikštės. Silpnesnės sveikatos žmonėms bei neįgaliesiems skirta 600 m, kurios pradžia – prie Studlendo prekybos centro. 

Visų nuotolių  finišas – Klaipėdos Vasaros koncertų estradoje. Nugalėtojai ir dalyviai iškovoję 1-6 vietas savo amžiaus grupėse apdovanojami specialiais prizais. Visiems finišavusiems „Vilties bėgime” bus įteikti pažymėjimai. 

Registruotis į „Vilties bėgimą“ galima: interneto svetainėse www.viltiesbegimas.lt, www.bekime.lt,  el.paštu maratonas@ml.lt

Gegužės 21 d. registracija vyks Lengvosios atletikos manieže (Taikos pr. 54) 9.00 -19.00 val., o gegužės 22 d. (varžybų dieną) dalyviai bus registruojami starto vietose. Daugiau informacijos apie bėgimą ir registraciją – tel. (46) 401713, mob. 8 655 41567;
8 650 78707.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius