Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 08 25

Vingio parkas paliktas likimo valiai

Vingio parką lankantys vilniečiai stebisi, kodėl čia įrengus vaikų žaidimų, sporto aikšteles, vėliau neskiriama lėšų joms prižiūrėti ir išsaugoti. Valdininkai sutinka, kad problema yra, tačiau padėtis artimiausiu metu vargu ar keisis – nėra lėšų.
Vilnietis Aurimas stebisi valdžios neūkiškumu Vingio parke: ne vieną dešimtį tūkstančių kainavusios vaikų žaidimų ir sporto aikštelės vėliau paliekamos likimo valiai.
Vilnietis Aurimas stebisi valdžios neūkiškumu Vingio parke: ne vieną dešimtį tūkstančių kainavusios vaikų žaidimų ir sporto aikštelės vėliau paliekamos likimo valiai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilnietis Aurimas Vingio parke mėgsta ir pasivaikščioti, ir pasportuoti. Dažnai čia besilankydamas jis teigia pastebėjęs tikrą neūkiškumo pavyzdį: už dešimtis tūkstančių litų čia įrengtos vaikų žaidimų ir sporto aikštelės vėliau paliekamos likimo valiai, neatsiranda nei atsakingų asmenų, nei lėšų joms prižiūrėti, prisukti varžtą ar pakeisti sulaužytą detalę.

Vingio parko pastatus administruojančios ir renginių organizavimą parke koordinuojančios bendrovės „Vilniaus parkai“ direktorius Alvidas Raškauskas tikina, kad tvarkyti šią viešąją miesto erdvę jiems nepriklauso, tačiau lankytojų skundus dėl neprižiūrimų įrengimų girdi ir jie.

„Vaikų aikštelė įrengta prieš 2 metus ir statytojai jau tuomet skundėsi, kad savivaldybė neskyrė lėšų priežiūrai, nors jie galėtų tvarkyti ją ir toliau, sutaisyti, jeigu kažkas sulūžtų. Bet pinigų buvo skirta tik statybai“, – sakė A.Raškauskas.

Anot pašnekovo, šiukšles parko teritorijoje renka viena konkursą laimėjusi įmonė, geriamojo vandens fontanėlius prižiūri kita. Tačiau įrengimams tvarkyti pinigų nėra.

Taką padailins

Prieš penkerius metus Vingio parke įrengtas sveikatingumo takas taip pat buvo tapęs traukos objektu, nes čia buvo galima ne tik bėgioti, bet ir sunkumus kilnoti ar atsispaudimus daryti. Tačiau sporto salė po atviru dangumi apaugo krūmais ir aukšta žole, o jos įrengimai buvo sulaužyti ar supuvo.

„Sveikatingumo taką mes planuojame aptvarkyti: nušienauti žolę, praretinti krūmus. Tai turėtų būti padaryta artimiausiu metu, tad žmonėms, kurie ten sportuoja, bus šiek tiek erdviau. Tačiau įrengimus statė ne miškininkai, ne jie turėtų juos ir tvarkyti“, – sakė Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistas Rimantas Gricius.

Tad, atrodo, įrengimai ir toliau liks kaip buvę – kai kur supuvę, kai kur piktavalių sulaužyti. „Čia ir yra bėda, kad investuojami pinigai, o paskui įrengimai neprižiūrimi. Gal dabar laikas toks, o po kelerių metų viskas pasikeis, juk ankstesniais metais parko priežiūrai buvo skiriama daugiau pinigų“, – svarstė „Vilniaus parkų“ vadovas A.Raškauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius