Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2015 02 12

Viršuliškėse, buvusioje Šolomo Aleichemo gimnazijoje, įsikurs 240 vietų darželis

Viršuliškėse (Justiniškių g. 65) po rekonstrukcijos dar šiemet duris atvers lopšelis-darželis, kuriame bus įkurta 240 naujų vietų mažiesiems vilniečiams.
Šolomo Aleichemo ORT gimnazija
Šolomo Aleichemo ORT gimnazija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prieš tai šiame pastate veikė Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, o dar anksčiau čia buvo darželis, kuris netrukus bus atnaujinamas ir patalpos vėl sugrįš darželinukams.

Daugiau kaip 300 anksčiau čia besimokiusių Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos moksleivių šiuo metu kraustosi į  atnaujintą J.I.Kraševskio g. 5 pastatą Žvėryno mikrorajone. Kaip ir buvo planuota, 2015 metų pradžioje, Žvėryne buvo baigta gimnazijai skirto pastato rekonstrukcija ir šiuo metu gimnazijos bendruomenė jau tvarkosi bei  kuriasi naujoje vietoje.

Kraševskio g. 5 pastato renovacijos metu buvo atnaujinti išoriniai atitvarai, uždengta nauja stogo danga su apšiltinimu, taip pat apšiltintas fasadas, pakeisti langai ir lauko durys, modernizuotos vidaus inžinerinės ir sklypo lauko komunikacijos, paklotos naujos kiemo  ir sporto aikštelių dangos. Atnaujintas ir  pastato vidus.
 
Bendra gimnazijos atnaujinimo projekto vertė – daugiau nei  11 mln. litų, iš kurių daugiau nei 3 mln. Lt skyrė Tarptautinio fondo Organizacija švietimo resursams ir technologiniam mokymui (ORT). Vilniaus miesto savivaldybė – 8,2 mln. Lt, kurių dalis bus  apmokėta  iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo lėšų ir Valstybės kapitalo investicijų programos lėšų, kurias skyrė LR Švietimo ir mokslo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius